home design 800x400

Ηλεία: Σε εξέλιξη η δασική πυρκαγιά-Από το πρωί επιχειρούν και τα εναέρια μέσα

“Πορτοκαλί” όλη η Πελοπόννησος τη Δευτέρα για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών

Μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα, σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου, στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας και στη συνέχεια πέρασε στη γειτονική Ηλεία, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και τα εναέρια μέσα να κάνουν ρίψεις, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης. Ανησυχία πάντως υπάρχει για το πώς θα κυλήσει η μέρα, καθώς μετά τις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται ισχυροποίηση των ανέμων.

Φωτό: ΗΛΕΙΑ LIVE

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 195  πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Επίσης επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες, μηχανήματα έργου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Φωτό: patrisnews

Στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται επίσης κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε για διερεύνηση των αιτιών της, μετά από εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ σε επιφυλακή έχει τεθεί και το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Η κατάσταση αυτήν την ώρα είναι πολύ καλύτερη δεν απειλούνται χωριά και οι κάτοικοι έχουν γυρίσει στα σπίτια τους. Τα χθεσινά δυνατά μέτωπα έχουν ελεγχθεί κάπως και τώρα φλόγες υπάρχουν σε δύσβατο μέρος από Χαραυγή προς Πόρτες. Επιχειρούν ήδη εναέρια μέσα και ενεργούν και πεζοπόρα τμήματα. Κοιτάμε να ελέγξουμε τις αναζωπυρώσεις για να τελειώνουμε με τη φωτιά» δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος. Ο κ. Μπονάνος χαρακτήρισε «ύποπτα» τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ αναμένεται η διερεύνησή τους από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Φωτό: patrisnews

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες, και μετά από εισήγηση του επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων,  μήνυμα 112 από την Πολιτική Προστασία έλαβαν οι κάτοικοι των χωριών Βάλμη, Κοτρώνα, Δαλαμπουρέικα και Καραγιαννέικα της Ηλείας, για προληπτική οργανωμένη εκκένωση προς ασφαλή σημεία, καθώς η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη.

Φωτό: ΗΛΕΙΑ LIVE
Φωτό: ΗΛΕΙΑ LIVE
Φωτό: ΗΛΕΙΑ LIVE

Σε “πορτοκαλί” συναγερμό όλη η Πελοπόννησος τη Δευτέρα

Στην “πορτοκαλί” ζώνη πολύ υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιών βρίσκεται τη Δευτέρα 4 Ιουλίου όλη η Πελοπόννησος, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Και στις δύο Περιφέρειες της Πελοποννήσου θα συνεχιστούν οι αυξημένες περιπολίες και το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Παράλληλα, και σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της Πελοποννήσου, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Σχόλια

Exit mobile version