home design

Ναύπλιο: Τραμπουκισμοί στο νοσοκομείο – Τραυμάτισαν φύλακα και απείλησαν κι’ άλλους

Κατά τη διάρκεια της εφημερίας σημειώθηκε επίθεση σε βάρος εργαζομένου του νοσοκομείου από συγγενείς νοσηλευόμενου ασθενούς

Επίθεση και τραυματισμός ενός φύλακα από συνοδό ασθενούς σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στη Νοσηλευτική Μονάδα στο Ναύπλιο. Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου καταγγέλλει τραμπουκισμούς σε βάρος εργαζομένων και ζητά να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή ανάλογων περιστατικών.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου:

«Την Πέμπτη 23 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της εφημερίας του νοσοκομείου, σημειώθηκε επίθεση και τραυματισμός φύλακα του νοσοκομείου από συγγενείς νοσηλευόμενου ασθενούς, οι οποίοι μάλιστα διαπληκτίστηκαν και απείλησαν και άλλους, παρευρισκόμενους συνοδούς!

Το απαράδεκτο περιστατικό προστίθεται σε αντίστοιχα περιστατικά εριστικής και επιθετικής συμπεριφοράς συνοδών ασθενών στο νοσοκομείο μας.

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά.

Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει η συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην «διεφθαρμένων», ως δήθεν «συνυπεύθυνων» για τα προβλήματα στις δημόσιες μονάδες υγείας. Έτσι συγκαλύπτεται ότι η βαθύτερη αιτία της απαράδεκτης κατάσταση των δημόσιων μονάδων υγείας είναι η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος, προς όφελος της επέκτασης της επιχειρηματικής δράσης. Οπωσδήποτε όμως το άγχος, η αγωνία, η συναισθηματική φόρτιση ακόμη και τα προβλήματα στην λειτουργία των νοσοκομείων δεν δικαιολογούν την στοχοποίηση και την επίθεση κατά εργαζομένων, που δεν ευθύνονται γι αυτά. Αντίθετα, τέτοιες συμπεριφορές προσθέτουν προβλήματα και υποβαθμίζουν περαιτέρω το νοσοκομείο μας.

Οι συχνές επιθέσεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη, πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Για να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά σε βάρος υγειονομικών, ζητάμε:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version