home design

Θύελλα με τη χαμένη χρηματοδότηση του εργοστασίου διύλισης πόσιμου νερού για Άργος και Ναύπλιο

Τί είπε ο Μαλτέζος που προκάλεσε τις αντιδράσεις Καμπόσου, ΔΕΥΑΡΜ και Τατούλη

Θύελλα έχει ξεσπάσει με το θέμα της χαμένης χρηματοδότησης του εργοστασίου διύλισης πόσιμου νερού για Άργος και Ναύπλιο, ένα έργο που επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί με 13.000.000,00 ευρώ και μένει στις καλένδες.

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Μαλτέζος επέρριψε ευθύνες στο δήμο Άργους Μυκηνών και προσωπικά στον Δημήτρη Καμπόσο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του δημάρχου Άργους Μυκηνών και στη συνέχεια της ΔΕΥΑΡΜ, για να αντιδράσει στη συνέχεια και ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Ο κος Μαλτέζος δήλωσε μεταξύ άλλων για το θέμα αυτό: «Έκανε μια επιστολή ο δήμαρχος Ναυπλίου κος Κωστούρος προς την περιφέρεια και ερωτά γιατί χάθηκαν τα 13.000.000,00 ευρώ τα οποία μας έδινε το ευρωπαϊκό ταμείο για να φτιάξουμε εργοστάσιο διύλισης νερού στο Κιβέρι, στον Ανάβαλο, από το οποίο θα μπορούσε να υδρεύεται με άριστης ποιότητας νερό και με ποσότητα, όση θέλουμε, ο δήμος Άργους, ο δήμος Ναυπλίου και όλος ο κάμπος ο ενδιάμεσος.  

Αυτή τη στιγμή πίνουμε νερό από τη Λέρνη, όπου πάνω από το χωριό των Μύλων δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός, υπάρχουν βόθροι, προφανώς χύνονται ακάθαρτα τα ύδατα μέσα στη λίμνη από την οποία παίρνουμε νερό και υδρευόμαστε, όπως ακριβώς και δίπλα είναι ένα νεκροταφείο. Και μας δίνεται η δυνατότητα να πάρουμε 13 εκατομμύρια και να κάνουμε προγραμματική, η περιφέρεια με το δήμο Άργους και το δήμο Ναυπλίου, η περιφέρεια το περνάει από Οικονομική Επιτροπή, εγκρίνεται. Το Ναύπλιο το πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή ως όφειλε και ενεκρίθει. Το ‘Άργος δεν το εισήγαγε καν».

Πρόσθεσε μάλιστα ο κος Μαλτέζος ότι «Πολλά καλοκαίρια, το Ναύπλιο, με τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, υπάρχουν μέρες τον Αύγουστο που ξεμένει από νερό. Με τη λειψυδρία που υπάρχει φέτος, είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Και πρέπει κανείς να εξετάσει ότι και το Άργος έχει ίσως και το ακριβότερο νερό στην Ελλάδα ανά κυβικό».

Μετά τη μεσημεριανή αντίδραση από την πλευρά του Άργους, ακολούθησε και δήλωση του Πέτρου Τατούλη, ο οποίος τονίζει ότι «σε ό,τι αφορά την απένταξη του έργου και τη ζημία που υπέστη η Αργολίδα και οι δημότες του Άργους και του Ναυπλίου χάνοντας πόρους 13.000.000€ για το έργο ύδρευσης, οι μοναδικοί υπεύθυνοι είναι ο κ.Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του». Και συμπληρώνει: «Γνωρίζατε κ.Μαλτέζο ότι υπάρχει πρόβλημα με το νερό του Άργους και ως Αντιπεριφερειάρχης δεν κάνατε απολύτως τίποτα; Εάν έχει συμβεί αυτό και συγκαλύψατε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα έχετε βαρύτατες πειθαρχικές, ποινικές και αστικές ευθύνες, αφού όπως γνωρίζετε είχατε την ευθύνη, ως πολιτικός προϊστάμενος των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Αργολίδας, να μεριμνήσετε για τους απαραίτητους ελέγχους για την ποιότητα του νερού. Γιατί δεν το πράξατε;».

Το θέμα έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις και φαίνεται ότι δεν θα κλείνει εδώ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version