home design

Παλιά χωματερή έξω από το Λυγουριό άρπαξε φωτιά κινητοποιώντας την Πυροσβεστική

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε αγροτοδασική έκταση - Έχει επιστρατευτεί και πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής για την κατάσβεση.

Φωτιά ξέσπασε σε παλιά χωματερή στην περιοχή της Επιδαύρου το απόγευμα του Σαββάτου 2 Ιουλίου. Αυτή είναι η πέμπτη πυρκαγιά που εκδηλώνεται στην Αργολίδα σήμερα, καθώς είχαν προηγηθεί άλλες τέσσερις σε Άργος και Ερμιονίδα.

Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί μέσα στον άλλοτε σκουπιδότοπο στην περιοχή Χάνι Μερκούρη, στην είσοδο του Λυγουριού. Στη συνέχεια επεκτάθηκε σε αγροτοδασική έκταση.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Επιδαύρου. Σε βοήθεια έχει μεταβεί στο σημείο και πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο σημείο επιχειρούν και πυροσβεστικά αεροπλάνα, καθώς η φωτιά μαίνεται μέσα σε δύσβατη χαράδρα, καίγοντας δασική έκταση.

Να σημειωθεί πως αύριο Κυριακή 3 Ιουλίου, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο νομό είναι ακόμα μεγαλύτερος από σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version