home design

Πελοπόννησος: Δρομολογούνται έργα στις πυρόπληκτες περιοχές

Εγκρίθηκε πίστωση 15 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Οδικά και αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες, από το καλοκαίρι του 2021, περιοχές της Πελοποννήσου μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης μετά την πίστωση συνολικού ύψους 15 εκ. ευρώ, που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη.

Ο πίνακας των έργων που δρομολογούνται

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, μετά την απόφαση του υφυπουργού, δόθηκε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να προβούν στην άμεση δημοπράτηση των σχετικών έργων.

Να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Πυροσβεστικό Σώμα, στην Πελοπόννησο το 2021 κάηκαν συνολικά 171.160,39 στρέμματα δασικής έκτασης, με τη Λακωνία να υφίσταται τη μεγαλύτερη καταστροφή με 109.000 στρέμματα καμένης γης συνολικά.

Φωτό: Αρχείο

Πίνακας καμένων εκτάσεων το καλοκαίρι του 2021

Οι πυρκαγιές σημειώθηκαν σε δάση, δασικές εκτάσεις, άλση, χορτολιβαδικές εκτάσεις, καλαμιώνες και βάλτους, γεωργικές εκτάσεις, σε υπολείμματα καλλιεργειών και σε σκουπιδότοπους, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

Με τα έργα των οποίων η πίστωση εγκρίθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων γίνεται μια προσπάθεια επούλωσης των πληγών που άφησε πίσω της η φωτιά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version