home design 800x400
home design 1170Χ320

Καλαμάτα: Μέσα στο καλοκαίρι ο διεθνής διαγωνισμός παραχώρησης του αεροδρομίου

22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια παραχωρούνται ως “πακέτο” για 30 έως 40 χρόνια

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός παραχώρησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, όπως τόνισε την Πέμπτη 30 Ιουνίου ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2022-2024.

Αεροδρόμιο Καλαμάτας (2)
Φώτο: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια, που έχει στο χαρτοφυλάκιό του το Υπερταμείο, θα προκηρυχθούν ως “πακέτο” και όχι διαχωρισμένα σε ομάδες, για χρονικό διάστημα από 30 έως 40 έτη. 

Πρόκειται για τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και είναι: Χίος, Αλεξανδρούπολη, Άραξος, Κάρπαθος, Λήμνος, Ιωάννινα, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Ικαρία, Κύθηρα, Λέρος, Σητεία, Ν. Αγχίαλος, Κάλυμνος, Σκύρος, Σύρος, Αστυπάλαια, Καστελλόριζο, Καστοριά, Κάσος και Κοζάνη.

Στόχος, σύμφωνα με τη διοίκηση του Υπερταμείου είναι να αποτελέσουν κρίσιμο μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών καθώς έως το 2030 εκτιμάται ότι η αύξηση της επιβατικής κίνησης θα έχει αγγίξει το 40%.

Όσον αφορά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, την ίδια περίοδο αναμένεται αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 35%, και ο διεθνής διαγωνισμός παραχώρησης προγραμματίζεται να προκηρυχθεί μέσα στον Ιούλιο ή το αργότερο τον Αύγουστο.

Αεροδρόμιο Καλαμάτας
ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Να σημειώσουμε ότι ήδη από το Φεβρουάριο η κίνηση είναι αυξημένη στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με τους υπευθύνους να μιλούν για ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό για την τουριστική κίνηση της περιοχής καλοκαίρι.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis