home design

Καιρός: Με ζέστη και ισχυρούς ανέμους κάνει ποδαρικό ο Ιούλιος στην Πελοπόννησο

Ισχυροί άνεμοι και αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αργολίδα και Κορινθία

Με ζέστη αλλά και ισχυρούς ανέμους κάνει ποδαρικό ο Ιούλιος σήμερα Παρασκευή, με το θερμόμετρο να δείχνει σε αρκετές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη ζώνη υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιών εξακολουθούν να παραμένουν η Αργολίδα και η Κορινθία.

Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός οδηγεί στις παραλίες με περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας και ακόμη ισχυρότερους ανέμους.

Φωτό: Αρχείο

Αναλυτικά, για την Παρασκευή 1η Ιουλίου στην Πελοπόννησο θα επικρατήσει αίθριος καιρός με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες, βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 και πιθανώς κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Αυξημένος θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αργολίδα και Κορινθία, λόγω και των ανέμων, καθώς και οι δύο περιοχές παραμένουν στο κίτρινο στον Χάρτη Πρόγνωσης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας.

Άνοδο της θερμοκρασίας για το Σάββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου προβλέπει η ΕΜΥ, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους να ισχυροποιούνται, φθάνοντας στα Ανατολικά και τα 7 μποφόρ.

Στην “καυτή” ζώνη την Πέμπτη 30 Ιουνίου Κρανίδι, Άργος, Μυστράς και Δίδυμα

Στην κορυφή του χάρτη των υψηλοτέρων θερμοκρασιών που καταγράφηκαν στη χώρα βρέθηκε χθες, Πέμπτη 30 Ιουνίου, το Κρανίδι με τον υδράργυρο να δείχνει 38,8 βαθμούς Κελσίου, ενώ λίγο πιο κάτω στον ίδιο χάρτη φιγουράρουν το Άργος, ο Μυστράς και τα Δίδυμα.

Με τον Ιούλιο να δείχνει τα δόντια του από τις πρώτες κιόλας μέρες, το θερμό καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και η καταφυγή σε παραλίες και δροσερές περιοχές αναμένεται να είναι η διέξοδος για τους κατοίκους της Πελοποννήσου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version