home design 800x400

Καίγονται τα δάση με το ξεκίνημα της αντιπυρικής περιόδου

1.812 δασικές πυρκαγιές μέσα σε δύο μήνες αντιμετώπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία-Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη για Αργολίδα, Κορινθία

Και πριν καλά-καλά ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, μέσα σε μόλις δύο μήνες, τα δάση ανά την Ελλάδα καίγονται, καθώς το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ήδη αντιμετωπίσει 1.812 δασικές πυρκαγιές σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγό Γιάννη Αρτοποιό.

Ο κ. Αρτοποιός, στο πλαίσιο της ενημέρωσης, την Τετάρτη 29 Ιουνίου, για τις πυρκαγιές στη χώρα μας, ανέφερε ότι το ίδιο διάστημα, η Πυροσβεστική αντιμετώπισε 3.462 πυρκαγιές σε αστικό περιβάλλον.

Φωτό: youtube

Μόνο το μήνα Ιούνιο αντιμετωπίστηκαν 1.057 πυρκαγιές, ενώ από την αρχή του έτους, μετά από εκτεταμένους ελέγχους σε όλη την Επικράτεια, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε 641 περιπτώσεις λόγω μη τήρησης μέτρων πυρασφάλειας και πραγματοποιήθηκαν 300 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 120 περιπτώσεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις για το αδίκημα του εμπρησμού.

Φωτό: Αρχείο

Μιλώντας για τις δύο σοβαρότερες πυρκαγιές που σημειώθηκαν τον τρέχοντα μήνα, στις 4 Ιουνίου σε Άνω Γλυφάδα και Βούλα και στις 18 Ιουνίου στη Γάϊα Ευβοίας, ο κ. Αρτοποιός είπε ότι ενεργοποιήθηκε το 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών.

Να μην ανάβουν για κανένα λόγο φωτιά στην ύπαιθρο οι πολίτες ενώ θα πρέπει να αποφεύγουν και κάθε εξωτερική εργασία και ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, τόνισε ο κ. Αρτοποιός, καθώς λόγω θέρους οι καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν τους επόμενους δύο μήνες θα ευνοούν την επέκταση των πυρκαγιών και θα δυσκολεύουν την άμεση αντιμετώπισή τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Τετάρτη 29 Ιουνίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας εξέδωσε απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές της Αργολίδας όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές όπως ορίζεται από τη Γ.Γ.Π.Π. είναι 4 (πορτοκαλί) και 5 (κόκκινο). ενώ προειδοποίηση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς για Αργολίδα και Κορινθία, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, έχει εκδώσει η Πολιτική Προστασία.

Ήδη η χώρα μας θρηνεί εκατοντάδες θύματα και χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων και δεν έχει το περιθώριο να απωλέσει κανέναν άλλο ζωτικό πνεύμονα και καμία άλλη ζωή. Το πλήθος των πυρκαγιών στα δάση μέσα σε δύο μήνες από το ξεκίνημα της αντιπυρικής περιόδου προοιωνεί ένα δύσκολο δυστυχώς καλοκαίρι για μια ακόμη φορά.

Σχόλια

Exit mobile version