home design 800x400

Άργος: Τους Αγίους Αναργύρους γιορτάζει η Νοσηλευτική Μονάδα

Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας στους χώρους του Νοσοκομείου

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων θα τιμήσει τη μνήμη των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Ρωμαίων, η Νοσηλευτική Μονάδα του Άργους, με Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και Θεία Λειτουργία.

Οι εκ Ρώμης Κοσμάς και Δαμιανός, το ένα από τα τρία ζευγάρια Αγίων Αναργύρων που τιμά η Εκκλησία μας, έζησαν την εποχή του αυτοκράτορα Καρίνου και Νουμεριανού περί το 284 μ.Χ.

Ήταν γιατροί και, όπως και οι υπόλοιποι Άγιοι Ανάργυροι, θεράπευαν χωρίς να παίρνουν χρήματα., εξ ου και το προσωνύμιο Ανάργυροι. Κάποιοι Ρωμαίοι κατήγγειλαν στον αυτοκράτορα ότι θεραπεύουν με μάγια και εκείνος διέταξε να τους συλλάβουν. Πριν συλληθούν οι δύο γιατροί πήγαν μόνοι τους στον αυτοκράτορα Καρίνο και παραδόθηκαν. Εκεί όχι μόνο δεν άλλαξαν την πίστη τους αλλά θεραπεύοντας τον ίδιο τον αυτοκράτορα τον έκαναν να πίστεψει και ο ίδιος. Μετά από αυτό αφέθηκαν ελεύθεροι. Δυστυχώς ο ίδιος ο δάσκαλός τους, που τους είχε διδάξει την ιατρική επιστήμη λόγω ζήλιας, τους παρέσυρε στο βουνό για να μαζέψουν δήθεν βότανα και εκεί λιθοβολήθηκαν.
Η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη τους την 1η Ιουλίου.

Φωτό: Αρχείο

Στη Νοσηλευτική Μονάδα του Άργους θα τελεσθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αργολίδας Νεκτάριου.
Θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Αναργύρων στους χώρους του Νοσοκομείου, ενώ την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στις 7 το πρωί, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

Οι Άγιοι Ανάργυροι θεωρούνται προστάτες των ασθενών και γι’ αυτό η Νοσηλευτική Μονάδα του Άργους τιμά τη μνήμη τους.

Σχόλια

Exit mobile version