home design 800x400

Όταν η τέχνη συναντά την ιστορία – Νέα Κίος και Πυραμίδα Ελληνικού ζωντάνεψαν με ξεχωριστές εκδηλώσεις

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε και υποστήριξε η ΚΕΔΑΜ του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Νέα Κίος και Πυραμίδα Ελληνικού ζωντάνεψαν με ξεχωριστές εκδηλώσεις το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε και υποστήριξε η ΚΕΔΑΜ, παρακολούθησε το Σαββατοκύριακο o Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης, που είδε την τέχνη να συναντά την ιστορία.

«Στα χνάρια… της Κίου της Βιθυνίας» μια εκδήλωσης μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, την οποία διοργάνωσε το Γυμνάσιο Νέας Κίου – υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Άργους – Μυκηνών, της ΚΕΔΑΜ και της Επιτροπής Μνήμης Ν. Κίου.

Συμμετείχαν: Νηπιαγωγείο Ν. Κίου, ΚΕΠΕΑ Ν. Κίου, Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. Στον προθάλαμο της αίθουσας λειτούργησε έκθεση με θέμα ένα τυπικό μικρασιάτικο σαλόνι, την ώρα του απογευματινού καφέ. Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν παραδοσιακά μικρασιάτικα κεράσματα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ν. Κίου.

«Καραϊσκάκενα, o Θρύλος», το μονόλογο της Σοφίας Καψούρου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, παρουσίασε η ΚΕΔΑΜ στην Πυραμίδα του Ελληνικού. Η Σοφία Καψούρου στον ρόλο της Ζωής Διαμάντως Διμισκή, χειροκροτήθηκε θερμά από τους θεατές.

Αυτοί που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν μπορούν να δουν την παράσταση στις 10 Ιουλίου 2022 στις Στρατώνες Καποδίστρια.

Σχόλια

Exit mobile version