home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΤαξίδια

Τα Κορινθιακά Μετέωρα με το μυστηριώδες κρυφό εκκλησάκι που αναβλύζει αγίασμα

Η Παναγία του Βράχου στον Κάτω Ταρσό Κορινθίας

Ένα από τα πιο εκθαμβωτικά μέρη της ορεινής Κορινθίας που προκαλεί πρωτόγνωρο δέος σε κάθε επισκέπτη είναι η τοποθεσία των λεγόμενων «Κορινθιακών Μετεώρων» κοντά στον οικισμό της Κάτω Ταρσού Φενεού.

Πρόκειται για ένα επιβλητικό βραχώδη σχηματισμό με εντελώς κάθετες και σχεδόν λείες πλευρές. Το μέσο ύψος είναι γύρω στα 40-45 μέτρα και εκτείνεται σε συνολικό μήκος 800 μέτρων, πλησίον της οριογραμμής των νομών Αχαΐας και Κορινθίας.

Δύο από τις πολλές ρηγματώσεις των απόκρυμνων καταπτώσεων διαμορφώνονται σε σπηλαιώσεις κοιλότητες η μία εκ των οποίων έχει αποκτήσει θρησκευτική ιδιοσυγκρασία αφού εκεί είναι χτισμένη η ιδιότυπη Ιερά Μονή της Παναγίας του Βράχου.

Βίντεο: ©Wind-up team

Η εκκλησία

Η εκκλησία είναι κάτι το φανταστικό. Μικρά δωματιάκια, και με το που μπαίνεις σε περιμένει μια μικρή γούρνα που βγάζει αγίασμα.

Στο τελευταίο δωμάτιο θα βρείτε μια πολύ μικρή πορτούλα που σε βγάζει στον εξώστη με τον σταυρό. Εκεί θα δείτε και το σημείο που βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας που βγάζει συνέχεια νερό μόνο από αυτό το σημείο. Δίπλα από την σκάλα που οδηγεί στον εξώστη είναι οστά μοναχών.

Πώς θα πάτε

Όταν είναι να πάτε, καλό είναι να βάλετε την τοποθεσία στο gps γιατί ναι μεν έχει ταμπέλες αλλά έχει πολλά παρακλάδια μέχρι να βγείτε στον χωματόδρομο προς την εκκλησία.

Ο χωματόδρομος είναι πολύ καλός.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button