home design 800x400

Κρητική απόβαση σαββατόβραδο στο Ναύπλιο

Η εκκίνηση έγινε με Κρητική Καντάδα και κορυφώθηκε με μουσική και χορούς από Κρητικούς ντυμένους με παραδοσιακές στολές.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Κρητική απόβαση σαββατόβραδο στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και την Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Αργολίδας «Ο Μίνωας», διοργάνωσαν το Σάββατο 25 Ιουνίου, Κρητικό Αντάμωμα στο Ναύπλιο. Μία Κρητική …απόβαση από μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα με παραδοσιακές φορεσιές του νησιού, έδωσε έναν ξεχωριστό τόνο στην Αργολική πρωτεύουσα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων το Σαββατόβραδο, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κόσμου που χειροκρότησε θερμά τους Κρήτες για το θέαμα που απλόχερα τους πρόσφεραν.

Πολιτιστικά Κρητικά Σωματεία από το Λεκανοπέδιο Αττικής ταξίδεψαν Ναυπλιώτες και επισκέπτες στην πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Κρήτης και αναβίωσαν νοσταλγικές μνήμες του χθες στα στενά της πόλης.

Η εκκίνηση έγινε με Κρητική Καντάδα από το 1ο Δημοτικό σχολείο, όπου οι συμμετέχοντες με τις περήφανες παραδοσιακές φορεσιές διέσχισαν τα σοκάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, τραγουδώντας σκοπούς της ακριβής Κρητικής παράδοσης, ενώ στη συνέχεια, επέστρεψαν στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείο), όπου και ακολούθησε μουσικοχορευτική βραδιά με άρωμα Κρήτης.

Το Κρητικό Αντάμωμα χορού και καντάδας υπογράμμισε το μήνυμα ότι μονιασμένη η Κρήτη προχωράει μπροστά, με τη μια γενιά να παίρνει τη σκυτάλη από την άλλη συνεχίζοντας τον περήφανο δρόμο των Μινωϊτών και των Κουρητών.

Στις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που παρουσίαστηκαν το βράδυ του Σαββάτου, στο Ναύπλιο, συμμετείχε και το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού.

Σχόλια

Exit mobile version