home design 800x400

Πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στην Αθήνα με …άρωμα από Αργολίδα

Στη συγκέντρωση – κινητοποίηση συμμετείχε κι ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους – Μυκηνών σε συνεργασία με τα άλλα συνταξιουχικά σωματεία της Αργολίδας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου, δυναμική πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στην Αθήνα, για τη διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων των συνταξιούχων που χρονίζουν αλλά δυστυχώς αυξάνονται επικίνδυνα και καθιστούν τη ζωή των συνταξιούχων δύσκολη κι επώδυνη.

Στη συγκέντρωση – κινητοποίηση συμμετείχε κι ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους – Μυκηνών σε συνεργασία με τα άλλα συνταξιουχικά σωματεία της Αργολίδας.

Στο συλλαλητήριο απηύθυνε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) Ηλίας Ηλιόπουλος  όπου έβαλε το πλαίσιο  των διεκδικήσεων των συνταξιούχων του δημόσιου τομέα, καθώς και  το πλάνο των ενεργειών της ΠΟΠΣ, σύμφωνα με το ψήφισμα και τις αποφάσεις του πρόσφατου 71ου συνεδρίου της ΠΟΠΣ.

Φώτο: Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους – Μυκηνών

Χαιρετισμό απηύθυναν και οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ,  Δ. Κουμπούρης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στην τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνταξιούχοι από τις μνημονιακές περικοπές, την μη απόδοση των αναδρομικών, τη μη εκτέλεση από των κράτος ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων για τους συνταξιούχους, την ανυπαρξία αξιοπρεπούς Εθνικού Συστήματος υγείας για παροχή υπηρεσιών ποιότητας, στην θεσμοθέτηση αντικοινωνικών και αντιασφαλιστικών νόμων και σε όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τους συνταξιούχους, με κορυφαίο την ακρίβεια που εξανέμισε κυριολεκτικά τις ήδη χαμηλές συντάξεις.

Ακολούθησε ειρηνική δυναμική πορεία, σε συνθήκες καύσωνα, προς το υπουργείο εργασίας και στη συνέχεια στη Βουλή. Η προγραμματισμένη πορεία προς το πρωθυπουργικό μέγαρο δεν πραγματοποιήθηκε, αφού ο κ. Πρωθυπουργός βρισκόταν στις Βρυξέλλες. Από το Γραφείο του κ. Πρωθυπουργού δόθηκε η υπόσχεση πως την ερχόμενη εβδομάδα ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός θα δεχτεί τους αντιπροσώπους των Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών.

Σχόλια

Exit mobile version