home design 800x400

Χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής τα τιμολόγια ρεύματος από τον Αύγουστο

Οι πάροχοι θα ανακοινώνουν την τιμή ρεύματος που θα ισχύει για το μεθεπόμενο μήνα

Χωρίς να αναγράφεται ρήτρα αναπροσαρμογής θα εκδίδονται οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος των καταναλωτών που χρεώνονται βάσει κυμαινόμενου τιμολογίου από την 1η Αυγούστου 2022 έως την 1 Ιουλίου 2023, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουνίου στη Βουλή.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Εκσυγχρονισμός της αδειοδοτικής διαδικασίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Β΄ φάση, Αδειοδότηση παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, πλαίσιο ανάπτυξης Πιλοτικών Θαλάσσιων Πλωτών Φωτοβολταϊκών Σταθμών και ειδικότερες διατάξεις για την ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος».

Στη ρύθμιση προβλέπεται ότι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να ανακοινώνουν ως το τέλος κάθε μήνα τα τιμολόγια του ρεύματος που θα ισχύουν το μεθεπόμενο μήνα.

Φώτο: anagnostis

Για την πρώτη εφαρμογή της ρύθμισης η ανακοίνωση των τιμολογίων θα γίνει ως τις 10 Ιουλίου.

Η ρήτρα θα αναγράφεται ξεχωριστά στους λογαριασμούς για τις καταναλώσεις μέχρι την 1η Αυγούστου. Το επόμενο διάστημα θα αναγράφεται στους λογαριασμούς η ενιαία χρέωση και η επιδότηση που θα συνεχίσει να παρέχει το κράτος στους λογαριασμούς από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Προβλέπεται επίσης ότι το επόμενο δωδεκάμηνο τόσο η αλλαγή προμηθευτή όσο και η αλλαγή τιμολογίου προμήθειας θα γίνονται χωρίς το «πέναλτυ» που προβλέπει η νομοθεσία σε αυτές τις περιπτώσεις.

Με τον τρόπο αυτό που προβλέπει η νέα ρύθμιση οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα χρεώνουν μια ενιαία τιμή κάθε μήνα για την κιλοβατώρα του ρεύματος χωρίς να υπάρχει ξεχωριστή χρέωση της ρήτρας αναπροσαρμογής, οπότε οι καταναλωτές θα πληρώνουν με την τιμή αυτή πολλαπλασιαζόμενη επί την κατανάλωσή τους συν τις κρατικές και δημοτικές χρεώσεις.

Σχόλια

Exit mobile version