Home design
home design

Νεάπολη Λακωνίας: Αμμόλοφοι, βιότοποι, απολιθωμένο δάσος

Το τελευταίο χερσαίο τμήμα της Ευρώπης και νότια της ο Κάβος Μαλιάς. Υπέροχη παραλία για βουτιές με μεγάλη αμμώδης ακτή.
neapolh (2)

Νεάπολη ή Βάτικα, παραλιακή κωμόπολη με ξεχωριστές υποδομές σε φιλοξενία και μεταφορές. Το τελευταίο χερσαίο τμήμα της Ευρώπης και νότια της ο Κάβος Μαλιάς. Υπέροχη παραλία για βουτιές με μεγάλη αμμώδης ακτή, πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια με πολλές ανέσεις και ακτοπλοϊκή σύνδεση με Κύθηρα – Αντικύθηρα.

Η παραλία της ουσιαστικά επέκταση της πόλης πανέμορφη -με την τεράστια δενδροστοιχία- για βόλτα αλλά και για φαγητό, καφέ ή ποτό στα μαγαζιά. Μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε και στα άλλα λιμανάκια της περιοχής όπως στις παραλίες Νεραντζιώνας, Κάμπος και Βιγκλάφια.

Το Απολιθωμένο Δάσος

Επισκεφθείτε το Απολιθωμένο Δάσος από φοίνικες στην Αγία Μαρίνα (πολύ κοντά στο λιμανάκι του Προφήτη Ηλία) με κορμούς δένδρων και απολιθωμένα όστρακα, το σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα στην Καστανιά.

Στη διαδρομή που είναι γύρω στα 500 μέτρα ο επισκέπτης, μπορεί να θαυμάσει τον λιθωματικό κόσμο της σπηλιάς δημιουργίας τριών εκατομμυρίων ετών, με 18 μικρούς και μεγάλους θαλάμους και πλούσιο διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Στο δρόμο για τον Κάβο Μαλέα

Δείτε επίσης το Μεσαιωνικό κάστρο ή Παλαιόκαστρο στην περιοχή Αγία Παρασκευή και τα μοναστήρια του Κάβο Μαλέα –γνωστά και ως «Μικρό Άγιο Όρος».

Προς το ακρωτήρι ο δρόμος είναι ιδιαίτερα δύσκολος και επικίνδυνος με τα περισσότερα σημεία του να αγγίζουν το χείλος του γκρεμού. Αλλά για όσους αγαπούν το περπάτημα υπάρχουν μονοπάτια που κάνουν ευκολότερη την πρόσβαση στον κάβο.

Βίντεο: Kostas Gertzos

Εξορμήσεις που αξίζουν

Αξίζει μια βόλτα στον βιότοπο της Στρογγυλής λίμνης στα Βιγκλάφια που είναι μοναδικός, στον οικισμό Παραδείσι με πλατάνια, καρυδιές, τρεχούμενα νερά και υδρόμυλους, στα ερείπια από κτίρια και ναούς των αρχαίων Βοιών και στα γερμανικά μεταλλεία σιδήρου στον Κουλεντανιού Πύργου.

Εκπληκτικά είναι και τα γραφικά χωριά Άγιος Νικόλαος, Βελανίδια, Φαρακλό, Κάμπος, Λάχη, Μεσοχώρι, Καστανιά, Άγιοι Απόστολοι, Ελίκα, Παντάνασσα και Άγιος Γεώργιος.

Η Νεάπολη Βοιών απέχει 130 χιλιόμετρα από τη Σπάρτη, ενώ από την κωμόπολη φεύγουν και πλοία για Ελαφόνησο, αν επιλέξετε να μην πάρετε το φέρι μποτ από την κοντινή Πούντα, με τα πολύ συχνότερα και συντομότερα δρομολόγια.

Η Νεάπολη σε εικόνες

Δείτε φωτογραφίες από την παραθαλάσσια αυτή κωμόπολη της Λακωνίας, στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis