home design

Ναύπλιο: Σάββατο στο Βουλευτικό τα ποιήματα της Νιόβης Ιωάννου

Η Ναυπλιώτισσα ποιήτρια γυρίζει στον τόπο της και παρουσιάζει το έργο της

Μια εκδήλωση ξεχωριστή, γεμάτη στίχους, σε μια πόλη τόσο ποιητική, διοργανώνεται το απόγευμα του Σαββάτου στις 8μμ στο Βουλευτικό, στο Ναύπλιο. Στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι εκδόσεις Μανδραγόρας και ο δήμος Ναυπλίου, θα παρουσιαστεί το έργο της ποιήτριας Νιόβης Ιωάννου, που έχει ζήσει τα παιδικά της χρόνια στην πόλη αυτή που την ενέπνευσε.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα χαιρετίσει ο εκδότης του Μανδραγόρα ποιητής Κώστας Κρεμμύδας. Θα μιλήσουν οι συγγραφείς Μαίρη Παναγιώτου και Δημήτρης Βαρβαρήγος.

Για την ποιήτρια και το έργο της θα μιλήσουν οι φίλοι και συμμαθητές της Νιόβης Ιωάννου, Γαρυφαλλιά Πουλάκου (λοιμωξιολόγος επίκουρη καθηγήτρια ΕΚΠΑ), Ευάγγελος Μιχελάκης (καθηγητής καρδιολογίας στο πανεπιστήμιο Alberta, Canada), Κωστούλα Tαραντίλη (ειδικός επιστήμονας εφετών Αθηνών), Φωτεινή Προύντζου (φιλόλογος) και ο δημοσιογράφος Άκης Γκάτζιος, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Νικολέττα Γεώργα. Επίσης μελωδικές στιγμές στη βραδιά θα δώσει με τον δικό του τρόπο στο πιάνο ο τενόρος Ντίνος Καλύβας.

Η Νιόβη Ιωάννου, πέρασε τα παιδικά κι εφηβικά της χρόνια στο Ναύπλιο. Ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο και την διδασκαλία γαλλικών. Ποιήματά της και πεζά έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά κι εφημερίδες. Ποίησή της έχει μεταφραστεί στα ιταλικά από τον Crecsentzo Sangiglio. Στο θέατρο έχει ανέβει ο θεατρικός της μονόλογος «Μην έρθεις απόψε». Είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο Symban World Radio – εκπομπή για την Τέχνη και τον Πολιτισμό – που εκπέμπει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας στα FM και μέσο WEB σε όλο τον κόσμο. Κυκλοφορούν οι ποιητικές της συλλογές, «Φως-2» εκδόσεις Γαβριηλίδης 2013, «σε στΗχο πλάγιο και μόνο» εκδόσεις Οσελότος 2014, «Εις άτοπον» εκδόσεις Μανδραγόρας 2017, «Πορτατίφ» εκδόσεις Μανδραγόρας 2019, «Στην πυρά» εκδόσεις Μανδραγόρας 2021.

Επίσης διατηρεί το δικό της blog στο portal anagnostis.org, το οποίο διανθίζει τακτικά με δικούς της στίχους. Όπως λέει στον προμετωπίδα του blog της «Υπάρχει μια ώρα που γίνεσαι ωραιότερος στενάζοντας βαθιά σου… κι ίσως είναι τότε που γλιτώνεις στο γκρεμό των ανθρώπων την πιο δική σου επιθυμία…».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version