home design 800x400

Μια παμπ παίζει μπάλα στην Ευρώπη

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Μια παμπ παίζει μπάλα στην Ευρώπη

Αυτή είναι η ιστορία της Μπρούνος Μάγκπαϊς, της πιο «ροκ» ποδοσφαιρικής ομάδας στην Ευρώπη, που γεννήθηκε σε μια παμπ το 2013 και εννέα χρόνια μετά παίζει το πρώτο της ευρωπαϊκό ματς.

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για ομάδες-«μπυραρίες», όπως υποτιμητικά αποκαλούσε τους ημιεπαγγελματικούς συλλόγους που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ομάδες στην αρχή της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας. Τι θα λέγατε όμως αν μαθαίνατε πως μία πραγματική μπυραρία έστειλε την ομάδα της στα προκριματικά του UEFA Conference League; Είναι καλές οι μπυραρίες τώρα;

Η ιστορία ξεκινάει το 2013. Μια παρέα φίλων από το Γιβραλτάρ μαζεύτηκε στο του Μπρούνο, δυο τετράγωνα από το στάδιο «Βικτόρια», το μοναδικό της μικρής χώρας, υπό τη σκιά του πελώριου βράχου με τους μακάκους.

Πάνω στο τρίτο ή τέταρτο ποτό, κάποιος από το τραπέζι έριξε μια τρελή ιδέα. Να φτιάξουν όλοι μαζί μια ποδοσφαιρική ομάδα. Όταν ξεμέθυσαν, η ιδέα συνέχισε να μοιάζει καλή και έτσι η Μπρούνο’ς Μάγκπαϊς έγινε πραγματικότητα. Το πρώτο συνθετικό το πήρε από την παμπ όπου γεννήθηκε η ιδέα. To δεύτερο από το παρατσούκλι της Νιουκάστλ γιατί… έτσι.

Οι Καρακάξες του Μπρούνο ξεκίνησαν από την ερασιτεχνική δεύτερη κατηγορία του ποδοσφαίρου του Γιβραλτάρ (πλέον υφίσταται μονάχα η Πρέμιερ Ντιβίζιον, αφού δεν υπάρχουν αρκετές ομάδες για δύο κατηγορίες) και σύντομα ανέβηκαν. Πέρσι έκαναν την καλύτερη σεζόν τους. Βγήκαν έκτοι και προκρίθηκαν στα πλέι οφ, φτάνοντας ως τα ημιτελικά, που τους έδωσε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League. Κάπως έτσι μια παμπ θα εκπροσωπηθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αντίπαλός τους στον πρώτο προκριματικό θα είναι η Κρουσέιντερς της Βόρειας Ιρλανδίας, με τις αποδόσεις του στοιχημαν να μην είναι στο πλευρό της αγαπημένης ομάδας από το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης. Μένει να δούμε ποιος θα επικρατήσει σε αυτή την… τιτανομαχία κι αν θα συνεχιστεί το ταξίδι της Μάγκπαϊς στα ευρωπαϊκά γήπεδα!

Σχόλια

Exit mobile version