home design 800x400

Καιρός: Καυτό διήμερο με τον υδράργυρο στα κόκκινα

Οδηγίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Ένα καυτό διήμερο αναμένεται σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουνίου, και αύριο, Πέμπτη 23 Ιουνίου, με τον υδράργυρο να εγκαθίσταται για τα καλά στα κόκκινα καθώς, όπως όλα δείχνουν, ο καύσωνας που πλήττει τη νότια Ευρώπη κάνει πέρασμα από τη χώρα μας.

Στην Πελοπόννησο, για σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 39 βαθμούς.

Δυσκολότερη μέρα θα είναι η Πέμπτη, με το θερμό κύμα να κορυφώνεται και το θερμόμετρο να ξεπερνά ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ελαφρά πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή.

Pixabay

Οδηγίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Οδηγίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα που αναμένεται να πλήξει αυτό το διήμερο τη χώρα μας εξέδωσε η Πολιτική Προστασία.

Έτσι, συνιστάται στους πολίτες:

-Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία

-Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα

-Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

-Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη

Φωτό: Αρχείο

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Το καλοκαίρι αρχίζει να δείχνει τα δόντια του αυτό το διήμερο του Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για ένα πολύ καυτό δίμηνο.

Σχόλια

Exit mobile version