home design 800x400

Άρωμα πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο έφεραν οι δηλώσεις Μητσοτάκη

Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής τους

Άρωμα πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο έφεραν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη χθες, Τρίτη 21 Ιουνίου, με την αντιπολίτευση να σηκώνει το γάντι και τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά να οριστεί άμεσα η ημερομηνία διεξαγωγής τους, να διοριστεί από τώρα υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών και να δημιουργηθεί διακομματική επιτροπή της Βουλής για την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα.

Ο πρωθυπουργός αυτή τη φορά δεν διέψευσε με «ναι μεν αλλά» την έντονη φημολογία αλλά και την καθημερινή ειδησεογραφία για εκλογές το φθινόπωρο, παραδεχόμενος πως «η χώρα δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης διεξαγωγής τους παρά την επιθυμία του, όπως δήλωσε, να εξαντλήσει την τεραετία.

Φωτό: Αρχείο

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο capital, έριξε την ευθύνη της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες στην αντιπολίτευση καθώς, όπως είπε, «η αντιπολίτευση επιδιώκει να οξύνει την αντιπαράθεση», γεγονός που, όπως δήλωσε, θα οδηγήσει τους πολίτες να πάψουν να ασχολούνται με τα πολιτικά ζητήματα.

Πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών

Παρά το ότι ο πρωθυπουργός δεν λέει σαφώς ότι το φθινόπωρο θα στηθούν οι εθνικές κάλπες, γαλάζιοι βουλευτές δημοσιοποιούν πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών, ενώ έχουν ήδη αρχίσει ταξιδάκια στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ήδη από χθες ο Γιάννης Λοβέρδος προσδιόρισε τον χρονικό ορίζοντα των εκλογών στα μέσα φθινοπώρου, υποστηρίζοντας ότι κατά 70% θα γίνουν στις 2 Οκτωβρίου, αφήνοντας ωστόσο περιθώριο να γίνουν μια εβδομάδα πριν ή μια εβδομάδα μετά, ενώ και ο Βασίλης Γιόγιακας έδωσε ως πιθανές ημερομηνίες την 25η Σεπτεμβρίου ή τη 2α Οκτωβρίου.

Φωτό: Αρχείο

Οι οριστικές αποφάσεις του πρωθυπουργού δεν αναμένεται πάντως να ανακοινωθούν πριν τον Αύγουστο, αν και η επιδότηση στα καύσιμα, μέσω του fuel pass 2, για ένα ακόμη τρίμηνο αλλά και η επίσπευση κατά ένα τρίμηνο της επιστροφής του ειδικού φόρου καυσίμων στους αγρότες δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προσανατολίζεται σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Σχόλια

Exit mobile version