home design 800x400

Αργολίδα: Επλήγησαν από τον παγετό αλλά δεν είδαν αποζημίωση – Τι λέει ο ΕΛΓΑ για όσους δεν πήραν την προκαταβολή

Η προκαταβολή αποζημίωσης θα καταβληθεί σε όσους εξοφλήσουν τα ασφάλιστρα, διευκρινίζει ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, μετά την επικοινωνία με Ανδριανό

Χωρίς αποζημίωση έμειναν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Αργολίδας που επλήγησαν από τον παγετό του Ιανουαρίου και οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει τα ασφάλιστρα που οφείλουν να καταβάλουν στον ΕΛΓΑ.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος διευκρίνισε τι ακριβώς θα πρέπει να γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις ώστε και αυτοί οι αγρότες να πάρουν την προκαταβολή των 300 ευρώ αλλά και πότε θα γίνει αυτό, υπό μία βασική προϋπόθεση.

Παρέμβαση Ανδριανού

Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ όπου του έθεσε το παραπάνω θέμα.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής:

«Επικοινώνησα σήμερα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο στον οποίο έθεσα το ζήτημα της προκαταβολής της αποζημίωσης των 300 ευρώ ανά στρέμμα στους πληγέντες από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 παραγωγούς οι οποίοι δεν είχαν καταβάλει τα ασφάλιστρα και τόνισα την πιεστική ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα.

Ο κ. Λυκουρέντζος με διαβεβαίωσε ότι όσοι εξόφλησαν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΕΛΓΑ θα εισπράξουν την προκαταβολή το συντομότερο δυνατό, στην αμέσως επόμενη πληρωμή».

Σχόλια

Exit mobile version