home design 800x400

Ψηφιακά θα «χτυπούν» κάρτα οι εργαζόμενοι από 1η Ιουλίου

Για ποιούς θα ισχύσει η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Ψηφιακά θα «χτυπούν» κάρτα οι εργαζόμενοι από την 1η Ιουλίου καθώς ξεκινά ,η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, όπως ανακοίνωσε χτες, Παρασκευή 18 Ιουνίου, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η ψηφιακή κάρτα εργασίας έχει «τεράστια σημασία για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας της μαύρης και της υποδηλωμένης εργασίας», ενώ αποτελεί «ένα βήμα προς την κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης, όχι στα λόγια, στην πράξη».

Το μέτρο θα ξεκινήσει από τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ και του χρόνου θα επεκταθεί σε τουρισμό και επισιτισμό.

Όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφερόμενος στα παράπονα των επαγγελματιών του τουρισμού για κενά και ελλείψεις προσφοράς για εργασία όσο και σε αυτά εργαζομένων και συνδικάτων για ανεργία, δήλωσε ότι η πολιτεία επιχειρεί να κάνει «ένα πάντρεμα ανάμεσα στους δύο όχι μόνο με ημερίδες καριέρας αλλά και με μία διασταύρωση προσφοράς και ζήτησης στα αρχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης», έχοντας ζητήσει από τους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης να δώσουν τα κενά και ταυτόχρονα να αναζητούν στα μητρώα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης τι προσφορά υπάρχει.

Φωτό: pixabay/niekverlaan

Τι ισχύει για όσους δεν έχουν σταθερό τόπο εργασίας

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι με μη σταθερό τόπο εργασίας, όπως π.χ. οδηγοί, φύλακες, συντηρητές και τεχνικοί δεδομένου ότι δεν εργάζονται σε σταθερό σημείο και κατά την έναρξη/λήξη του ωραρίου τους δεν θα έχουν πρόσβαση σε ψηφιακό σύστημα ωρομέτρησης της επιχείρησης, θα απογραφούν μεν όλοι ωστόσο, το ψηφιακό σύστημα ωρομέτρησης θα εφαρμοστεί μόνο στους εργαζόμενους με φυσική παρουσία.

Ψηφιακή κάρτα εργασίας λοιπόν από τον Ιούλιο με το μέτρο να επεκτείνεται σιγά-σιγά σε όλους τους τομείς απασχόλησης.

Σχόλια

Exit mobile version