home design 800x400

Ναύπλιο: Το Citroen Ami βολτάρει στα σοκάκια της παλιάς πόλης σε μία εικόνα από το μέλλον (Βίντεο)

Στα στενά και γραφικά σοκάκια του παλιού Ναυπλίου δοκιμάστηκε το νέο ηλεκτροκίνητο Citroën Ami προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την πόλη.

Τυπικά λογίζεται ως μοτοποδήλατο, ουσιαστικά όμως είναι μια εικόνα ή μια γεύση εάν προτιμάτε από το αύριο των μετακινήσεων στα πυκνοκατοικημένα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα. Εκεί όπου σε μερικά χρόνια από τώρα θα κυκλοφορούν μόνο οχήματα σαν το Citroen Ami. Μία εικόνα από το μέλλον στις μεγαλουπόλεις μας έδωσε αυτό το μικροσκοπικό όχημα στο Παλιό Ναύπλιο.

Το drive.gr πήρε το Ami και το τέσταρε στα στενάκια του Ναυπλίου σε μία video – δοκιμή που θα σας συναρπάσει.

Στα στενά και γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης δοκιμάστηκε το νέο Citroën Ami προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο τον εαυτό του αλλά και την Αργολική πρωτεύουσα.

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση του Ami στ’ Ανάπλι:

Citroën Ami

Το λιλιπούτειο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο Ami ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα στη χώρα μας πριν ακριβώς δύο μήνες και πηγαίνει πολύ καλά εμπορικά μέχρι στιγμής.

Το συγκεκριμένο όχημα μικροκινητικότητας, που είναι ιδανικό για περιβάλλον πόλης, έχει δημιουργήσει μία νέα κατηγορία στην αγορά μέσω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του που περιλαμβάνουν προσβασιμότητα και τιμή, συμπαγείς διαστάσεις που διευκολύνουν την οδήγηση και το παρκάρισμα, ενώ μπορεί να μεταφέρει άνετα δύο άτομα. Στην Ελλάδα μπορεί να το οδηγήσει κάποιος από την ηλικία των 16 ετών.

Η φόρτισή του είναι απλοποιημένη, καθώς σε μόλις τρεις ώρες μέσω μιας κανονικής/οικιακής πρίζας 220V επανακτά την πλήρη αυτονομία του (ανέρχεται σε 75 χλμ.), ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η προστασία που προσφέρει από κακές καιρικές συνθήκες και ατυχήματα.

Ακόμη πιο κολακευτική είναι και η τιμή εκκίνησης του οχήματος που ανέρχεται στα 6.500 ευρώ με το πρόγραμμα της κρατικής επιδότησης Β΄ Κύκλου Δράσης “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, ενώ για νέους κάτω από 29 ετών η κρατική επιδότηση αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ και η τελική τιμή του οχήματος δε ξεπερνά τις 5.500 ευρώ.

Σχόλια

Exit mobile version