home design 800x400

Μεσσηνία: Κρατικός Αερολιμένας Καλαμάτας και Δημαρχείο Μεσσήνης οι πρώτες στάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νομό

Ενημέρωση για την πορεία των έργων στην περιοχή από αερολιμενάρχη και δήμαρχο Μεσσήνης

Ο Κρατικός Αερολιμένας Καλαμάτας και το Δημαρχείο Μεσσήνης ήταν οι πρώτες στάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στα πλαίσια της καθόδου του στη Μεσσηνία για το διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ στην Καλαμάτα.

Φωτό: ertnews.gr

Ο πρωθυπουργός προσγειώθηκε στις 9.30 το πρωί στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» όπου, με τη συνοδεία των βουλευτών Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννη Λαμπρόπουλου, Περικλή Μαντά και Μίλτου Χρυσομάλλη καθώς και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, συναντήθηκε με την αερολιμενάρχη Ακριβή Βλάχου και ενημερώθηκε για την αυξημένη κίνηση που παρουσιάζει το τοπικό αεροδρόμιο, την αναβάθμισή του αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του αερολιμένα.

Φωτό: ΘΑΡΡΟΣnews

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Μεσσηνία είναι ένας απ’ τους πιο ανερχόμενους προορισμούς της χώρας», και επεσήμανε ότι προχωρά η αναβάθμιση του αερολιμένα, που είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή, ενώ αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση του στρατιωτικού αεροδρομίου της 120ΠΕΑ με τη διακρατική συμφωνία με το Ισραήλ για το σκοπό αυτό.

Φωτό: ΘΑΡΡΟΣnews

Στα πλαίσια της σύντομης σύσκεψης συζητήθηκε και η πορεία του έργου «Καλαμάτα-Ριζόμυλος», με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει τη θετική εξέλιξή του.

Φωτό: ΘΑΡΡΟΣnews

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, μετέβη στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, δεύτερο σταθμό της επίσκεψής του στο νομό, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο και συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Φωτό: ΘΑΡΡΟΣnews

Ο κ. Αθανασόπουλος, μιλώντας για τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, αναφέρθηκε στην αυξημένη παραβατικότητα στην περιοχή καθώς και σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην ενέργεια.

Φωτό: ΘΑΡΡΟΣnews

Επόμενη στάση του πρωθυπουργού ήταν η πλατεία Ιωάννης Αλευράς της Μεσσήνης, όπου συνομίλησε με πολίτες, για ζητήματα της καθημερινότητας που τους απασχολούν.

Φωτό: ΘΑΡΡΟΣnews
Φωτό: ΘΑΡΡΟΣnews

Πριν λίγη ώρα ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, έφτασε στο Μέγαρο Χορού, όπου αυτή την ώρα πραγματοποιεί την εναρκτήρια ομιλία στο διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Φωτό: anagnostis

Στη 1.30 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπου θα έχει συναντήσεις με πολίτες, ενώ μετά τις 2 το μεσημέρι θα βρεθεί στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, προκειμένου να συναντηθεί με το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και αυτοδιοικητικά στελέχη, λίγο πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα.

Σχόλια

Exit mobile version