home design 800x400

Το συνέδριο “Xenakis 22” και οι Μυκήνες

Στην τελετή λήξης του Διεθνούς επετειακού συνεδρίου για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη και αρχιτέκτονα βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Το συνέδριο “Xenakis 22” και οι Μυκήνες

Στην τελετή λήξης του Διεθνούς επετειακού συνεδρίου για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη και αρχιτέκτονα Ιάννη Ξενάκη, που έγινε στις Μυκήνες στις 29 Μαΐου, βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης ως εκπρόσωπος του Δήμου Άργους Μυκηνών. 

Ο κ. Σκούφης προσφώνησε τους 90 συνέδρους  εξέχοντες μελετητές του έργου του Ιάννη Ξενάκη από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εξέτασαν τις πτυχές της καλλιτεχνικής του δημιουργίας μέσα από διεπιστημονικές προσεγγίσεις.

Όπως είπε ο κ. Σκούφης «29 Μαΐου 2022, σαν σήμερα γεννήθηκε ο Ιάννης Ξενάκης, και σήμερα βρισκόμαστε εδώ στο δικό του μνημειακό Πολύτοπον των Μυκηνών,  στο χώρο που αντιπροσωπεύει έναν από τους πρώτους ξεχωριστούς και εξαιρετικά ωραίους πολιτισμούς της Ελλάδας, όπως είχε αναφέρει και ο ίδιος…».

Το συνέδριο “Xenakis 22” ήταν μια συνδιοργάνωση των: Τμήματος Παραστατικών – Ψηφιακών Τεχνών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Εργαστηρίου MUSIDANSE Πανεπιστημίου Paris 8, Συλλόγου Φίλων Ξενάκη, με συνεργαζόμενα ιδρύματα & τμήματα ΑΕΙ Ελληνικών Πανεπιστημίων, υπό την αιγίδα & υποστήριξη του Δήμου Άργους Μυκηνών και της ΚΕΔΑΜ και άλλων φορέων.

Σχόλια

Exit mobile version