home design 800x400

Καιρός: Επιμένει με ηπιότερα φαινόμενα η κακοκαιρία Genesis

Με σχεδόν αίθριο καιρό θα γιορτάσουμε του Αγίου Πνεύματος

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα περισσότερα ηπειρωτικά μέρη ήρθε στη χώρα μας η κακοκαιρία Genesis, επιβεβαιώνοντας την πρόγνωση για επικίνδυνα φαινόμενα με μεγάλη συχνότητα πτώσης κεραυνών.  

Χθες, Παρασκεύη 10 Ιουνίου, το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ», του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε καταγράψει ως τις 7 το απόγευμα περισσότερους από 27.000 κεραυνούς, με την Πελοπόννησο να βρίσκεται στις περιοχές που δέχτηκαν το μεγαλύτερο κύμα.

Φώτο: Pixabay

Για σήμερα, Σάββατο, 11 Ιουνίου, η ΕΜΥ προβλέπει  νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τα φαινόμενα αναμένεται να σταματήσουν το βράδυ στις περισσότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες, βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή 12 Ιουνίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ για την Κυριακή 12 Ιουνίου.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στα ηπειρωτικά έως τους 30 βαθμούς.

Φωτό: pixabayF1Digitals

Ο καιρός τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Με σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και μεμονωμένες  τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, θα γιορτάσουμε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Σχόλια

Exit mobile version