home design 800x400

Τραχειά Επιδαύρου: Μία μαύρη σελίδα και ένας άγνωστος τόπος μαρτυρίου

Χρόνης και Στεφανόπουλος στον Καρατζά για να τιμήσουν τη μνήμη των εκτελεσθέντων στις 5/6/1944 στο Νιχώρι Τραχειάς από τους Γερμανούς κατακτητές

Σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου, ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης μαζί με τον πρόεδρο της Κοινότητας Τραχειας Βαγγέλη Στεφανόπουλο παρευρέθηκαν στον Καρατζά για να τιμήσουν τη μνήμη των εκτελεσθέντων στις 5/6/1944 στο Νιχώρι Τραχειάς, από τους Γερμανούς κατακτητές. Μία μαύρη σελίδα και ένας άγνωστος τόπος μαρτυρίου που πολύ λίγοι γνωρίζουν.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Επιδαύρου: «Η τύχη με έφερε να υπηρετήσω στην περιοχή της Τροιζηνιας για πάνω από 10 χρόνια και να μάθω για αυτή την εκτέλεση!

Δυστυχώς αν και η περιοχή της Τραχειάς είναι ο τόπος μαρτυρίου, αυτό δεν έχει περάσει στην ιστορική μνήμη της γενιάς μου.

Είναι καθήκον μας και περισσότερο δικό μου, λόγω της ιδιαίτερης σχέσης με την περιοχή της Τροιζηνίας να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην αναγνώριση πρωτίστως από την τοπική μας κοινωνία και κατόπιν από όλους τους υπόλοιπους αυτής της εγκληματικής ενέργειας».

Σχόλια

Exit mobile version