Home design

Άργος: Ωραίες πεταλούδες από το 4ο Δημοτικό Σχολείο

Το σχολείο συμμετείχε στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής “Νίκη Γουλανδρή” με θέμα: “Μια Ωραία Πεταλούδα”.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022, συμμετείχε στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής “Νίκη Γουλανδρή” με θέμα: “Μια Ωραία Πεταλούδα”, διοργάνωσης του Μουσείου Γουλανδρή  Φυσικής Ιστορίας.

Μέσω του διαγωνισμού επιδιώχθηκε οι μαθητές να εντοπίσουν  τις πεταλούδες της Αργολίδας, να παρατηρήσουν τα ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά τους, να εξοικειωθούν και να παρακολουθήσουν την παρουσία τους ανάλογα με την εποχή του χρόνου και να ανακαλύψουν την βιοποικιλότητά τους.

Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε έναυσμα για το ιστορικό υπόβαθρο του ονόματός τους και για την ελληνική πανίδα. Οι πεταλούδες της Αργολίδας είναι η Danaous Chrisippous  και η Papillo Machaon. H  Δαναΐδα  Χρύσιππος  ήταν μία εκ των πενήντα Δαναΐδων και αποτέλεσε την αφορμή ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να ανατρέξουν στο παρελθόν και να μάθουν την ιστορία του Δαναού, γενάρχη  του Άργους και των πενήντα θυγατέρων του. Η πεταλούδα Μαχάων, πήρε το όνομά  της από τον υιό του Ασκληπιού, Μαχάονα.

Στο πλαίσιο του μαθήματος των εικαστικών, υπό την επίβλεψη και εργασία της εικαστικού του σχολείου κας Πετρούλας Οικονομοπούλου, οι μαθητές ζωγράφισαν την πεταλούδα, την οποία παρατήρησαν είτε στη φύση είτε στο διαδίκτυο είτε σε κάποιο βιβλίο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα  6 μαθητές από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους να λάβουν τους 6 από τους 100 τιμητικούς επαίνους του διαγωνισμού, ανάμεσα σε 2.136 συμμετοχές από όλη την επικράτεια, με το σχολείο μας να γίνεται αποδέκτης Συγχαρητηρίων από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή  για τη συνολική εικόνα των μαθητών- μαθητριών  του στον διαγωνισμό.

Διακρίθηκαν τα έργα των μαθητών-μαθητριών: Γκάτζιου Ελεονώρας Α1, Δεληγιάννη  Μαρίας Α1, Βασιλόπουλου Γεωργίου Β1, Ντούλια Πηνελόπης Δ2, Δωροβίνη Ελένης   ΣΤ1, Καραμπάτσου Μυρτώς ΣΤ1.

Σχόλια

Exit mobile version