home design 800x400

Συνδεδεμένη ενίσχυση, εργάτες γης και αποζημιώσεις για Αργολίδα και Λακωνία στο τραπέζι

Μαλτέζος, Ανδριανός, Δαβάκης, Σχοινοχωρίτης, Βερούτης, Δαμούλος στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά για τη συνδεδεμένη ενίσχυση.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά με κύριο θέμα τη συνδεδεμένη ενίσχυση, θέμα που είχε απασχολήσει και το 2021 και αφορούσε τους νόμους Αργολίδας και Λακωνίας.

Παρόντες ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Μαλτέζος, οι κυβερνητικοί βουλευτές των δύο νομών Δαβάκης και Ανδριανός, οι Αντιπεριφερειάρχες Βερούτης και Σχοινοχωρίτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φώτης Δαμούλος, εκπρόσωποι των χυμοποιών Αντωνόπουλος και Χριστοδούλου, καθώς και εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κώστας Μπαγινέτας.

Η Συνδεδεμένη ενίσχυση

Η Συνδεδεμένη ενίσχυση παραμένει για τα εσπεριδοειδή ως είχε για την περίοδο 2023-2027 με θετική εισήγηση από το Υπουργείο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από το Υπουργείο αιτιολόγηση των εισηγήσεων, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Εργάτες γης και αποζημιώσεις

Συζήτηση έγινε για το πρόβλημα με τους εργάτες γης. Ζητήθηκε να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία για τους εργοδότες ως προς την πρόσληψη αλλοδαπών εργατών αλλά και έκδοση εγκυκλίων ώστε να εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο για όλη τη χώρα η σχετική πολιτική.

Επιβεβαιώθηκε από τον Υπουργό η υπογραφή (σήμερα) των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τα παγόπληκτα της Αργολίδας και η καταβολή θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου ή το αργότερο την Τρίτη 14.

Επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει και γνώση των προβλημάτων και απόλυτη διάθεση για την επίλυση τους.

Σχόλια

Exit mobile version