home design

Προεκλογικός πυρετός: Ο Μητσοτάκης στην Καλαμάτα, η Κεραμέως στην Αργολίδα εν μέσω Πανελλαδικών

Ο πρωθυπουργός καλεί σε εγρήγορση όλο τον κομματικό μηχανισμό και ζητεί από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να παραμείνουν με σηκωμένα τα μανίκια

Πρόβα εκλογών φαίνεται πως κάνουν από τώρα στην Κυβέρνηση, τη στιγμή που ένας προεκλογικός πυρετός έχει αυξήσει την παρουσία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου του πρωθυπουργού σε επαρχιακές περιοχές της χώρας. Γι’ αυτό το λόγο επιστρατεύονται και οι υπουργοί σε περιοδείες, προκειμένου να επικοινωνήσουν σε τοπικό επίπεδο το κυβερνητικό έργο, να αφουγκραστούν τον παλμό της κοινωνίας, να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα αλλά και να δεχτούν την κριτική για πιθανά λάθη ή και παραλείψεις.

Έτσι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος θα βρεθεί αύριο στην Κοζάνη συνοδευόμενος από κλιμάκιο βουλευτών αλλά και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε λίγες ημέρες θα επισκεφτεί την Αργολίδα εν μέσω μάλιστα πανελλαδικών εξετάσεων.

Στην Καλαμάτα ο Μητσοτάκης

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός καλεί σε εγρήγορση όλο τον κομματικό μηχανισμό και ζητεί από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να παραμείνουν με σηκωμένα τα μανίκια και κατά τη διάρκεια του θέρους, πιστοποιώντας ότι η περίοδος που διανύουμε είναι υψηλών απαιτήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, το προσεχές διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραμείνει εκτός Μαξίμου, καθώς πέραν των ταξιδιών εκτός συνόρων, η ατζέντα του γεμίζει και με επισκέψεις στην περιφέρεια, όπως για παράδειγμα στη Μεσσηνία το διήμερο 16-17 Ιουνίου, όπου θα συμμετέχει στο αναπτυξιακό συνέδριο για τη νέα προγραμματική περίοδο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, το οποίο θα λάβει χώρα στην Καλαμάτα.

Χωρίς διακοπές και η Βουλή

Κανονικά αναμένεται να συνεχίσει να λειτουργεί και η Βουλή το προσεχές διάστημα και όχι με θερινά τμήματα διακοπών, δεδομένου ότι σημαντικά νομοθετήματα αναμένεται να εισαχθούν στην Ολομέλεια.

Μεταξύ των νομοθετικών πρωτοβουλιών που προωθούνται προς έγκριση είναι οι αλλαγές στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, νομοσχέδιο που έλαβε παράταση στη διαβούλευση μέχρι τις 19 Ιουνίου μετά από αίτημα της Συνόδου των Πρυτάνεων και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στις αρχές Ιουλίου αλλά και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και την ιατρική εκπαίδευση. Αλλά και στο μέτωπο της οικονομίας, αναμένονται τα νομοσχέδια του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα για την εταιρική διακυβέρνηση των ανώνυμων εταιρειών του Δημοσίου και για το Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version