home design 800x400

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο κομοδίνο για την κρεβατοκάμαρα σας

Ένα κομοδίνο είναι ένα έπιπλο που βρίσκεις σχεδόν σε κάθε υπνοδωμάτιο. Ο λόγος για αυτό είναι ότι δημιουργεί επιπλέον αποθηκευτικό χώρο για τα προσωπικά σας αντικείμενα. Πρόκειται επίσης για ένα πρακτικό έπιπλο καθώς μπορείτε να τοποθετήσετε μια λάμπα στην επιφάνεια του η οποία αποτελεί ένα εξαιρετικό διακοσμητικό για το υπνοδωμάτιο και σας διευκολύνει όταν διαβάζετε το αγαπημένο σας βιβλίο.

Όσον αφορά τη λειτουργικότητα, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε πόσο φως χρειάζεστε και τι τύπο φωτισμού θέλετε. Ίσως θέλετε μια λάμπα με ρυθμιζόμενη φωτεινότητα, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε πόσο φως θέλετε ανά πάσα στιγμή. Ίσως θέλετε ένα φως ανάγνωσης με ρυθμιζόμενη κεφαλή ώστε να μπορείτε να το προσαρμόσετε στο σημείο που κάθεστε. Η λάμπα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητο να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να την σβήσετε ή να την ανάψετε.

Όσον αφορά τη διακόσμηση, όταν πρόκειται για κομοδίνα, τα φωτιστικά που ήταν ενσωματωμένα στα κρεβάτια ήταν κάποτε ο κανόνας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι σήμερα χρησιμοποιούν μια πιο σύγχρονη τάση χρήσης δύο διαφορετικών λαμπτήρων και στις δύο πλευρές. Αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε διπλά κρεβάτια όπου ο ένας μπορεί να έχει ένα θέμα στο πλάι του κρεβατιού του και ο άλλος να έχει ένα ελαφρώς διαφορετικό από την άλλη πλευρά του κρεβατιού.  Αν και δεν είναι πάντα απαραίτητο, τα φωτιστικά κομοδίνου είναι γενικά μικρότερα από τα επιτραπέζια φωτιστικά που χρησιμοποιούνται για ένα σαλόνι – τα υπνοδωμάτια είναι γενικά μικρότερα σε μέγεθος και ένα μεγάλο επιτραπέζιο φωτιστικό μπορεί να είναι υπερβολικό στον χώρο.

Επίσης,  θα πρέπει  να σκεφτείτε ποιες ανάγκες θέλετε να εξυπηρετούν τα κομοδίνα σας. Ίσως χρειάζεστε απλώς ένα σημείο για να τοποθετήσετε το βιβλίο που διαβάζετε και το ξυπνητήρι σας. Εάν αυτές είναι οι καθημερινές σας ανάγκες, τότε ένα μικρότερο κομοδίνο χωρίς συρτάρια, θα σας ταιριάζει. Αλλά αν ψάχνετε ένα έπιπλο με περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε περισσότερα προσωπικά σας αντικείμενα, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα κομοδίνο που είναι λίγο μεγαλύτερο, ίσως ένα που θα έχει ράφια ή συρτάρια.

Ο σχεδιασμός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα. Πιθανότατα θα θέλετε να επιλέξετε κομοδίνα που θα ταιριάζουν  με τα υπόλοιπα έπιπλα και διακοσμητικά της κρεβατοκάμαρας που έχετε στο δωμάτιό σας. Εάν έχετε επιλέξει έπιπλα κρεβατοκάμαρας σε παραδοσιακό στυλ, επιλέξτε κομοδίνα που είναι από ξύλο, με παραδοσιακές λεπτομέρειες όπως ορειχάλκινα πόμολα. Εάν σας ταιριάζει περισσότερο το μοντέρνο στυλ, δώστε προσοχή σε απλές και μίνιμαλ γραμμές.
Ορισμένα κρεβάτια διαθέτουν κομοδίνα, δημιουργώντας μια κομψή, βελτιωμένη αίσθηση και εξοικονομώντας σας το κόστος αγοράς επιπλέον επίπλων.

Σχόλια

Exit mobile version