home design

Τολό: «Πνίγεται» χωρίς ναυαγοσώστες η Ψιλή Άμμος

Τι θα γίνει με τις παραλίες του τουριστικού θερέτρου-Τι δηλώνουν οι επαγγελματίες του Τολού

Εξακολουθεί να «πνίγεται», καθώς ούτε με κυάλια δεν έχει δει ακόμη ναυαγοσώστη, η Ψιλή Άμμος στο Τολό. Η ακτογραμμή του ξακουστού τουριστικού θερέτρου δεν ενισχύθηκε πέρυσι με την παρουσία ναυαγοσωστών, παρόλο που με βάση την έκτασή της προβλέπονται τουλάχιστον 3 σταθμοί κάλυψης, με αποτέλεσμα φέτος να πληρώνει το βαρύ τίμημα της απώλειας της γαλάζιας σημαίας.

Φωτό: Αρχείο

Η παρουσία ναυαγοσωστών είναι η σοβαρότερη των προϋποθέσεων ασφάλειας μιας παραλίας καθώς η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι βρέχεται από παντού από θάλασσα, εξακολουθεί να θρηνεί πλήθος θυμάτων πνιγμού.

Το Τολό μάλιστα θρήνησε νωρίς-νωρίς φέτος τον πρώτο θάνατο , καθώς νεκρή ανασύρθηκε από τη θάλασσα 74χρονη τουρίστρια

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού είχε θορυβηθεί από το Φεβρουάριο με το ζήτημα της έλλειψης ναυαγοσωστών και είχε πάρει θέση. Στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο στις 8 Φεβρουαρίου ζητήθηκαν εξηγήσεις για το θέμα και η απάντηση που δόθηκε ήταν πως οι διαγωνισμοί που είχαν προκηρυχθεί κατέστησαν άγονοι και αυτό οδήγησε στην αδυναμία κάλυψης των θέσεων.

Πύργος Ναυαγοσώστη (αρχείο Αναγνώστη)

«Εμάς μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Η ύπαρξη πνιγμών είναι γεγονός και το να υπάρχουν ναυαγοσώστες στην παραλία είναι σαφώς ένα σημαντικό μέτρο πρόληψης. Η απώλεια της γαλάζιας σημαίας είναι ένα πλήγμα και είναι η ποινή που πληρώνουμε ουσιαστικά εξ αιτίας της έλλειψής τους, καθώς η ποιότητα του νερού είναι εξαιρετική και οι προσφερόμενες υπηρεσίες από τους επαγγελματίες του κλάδου εξακολουθούν να παραμένουν υψηλές»τονίζει σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο «anagnostis.org» ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Παναγιώτης Ιωάννου.

Τι θα συμβεί με την τουριστική κίνηση φέτος

«Φέτος έχει ξεκινήσει μια δύσκολη χρονιά για τον τουριστικό κλάδο στην περιοχή αλλά προσβλέπουμε σε ένα καλό καλοκαίρι από τα μέσα του Ιουνίου ως τον Αύγουστο. Οι κρατήσεις είναι σε υψηλά επίπεδα και ελπίζουμε σε ένα δυνατό Σεπτέμβριο και ένα εξ ίσου δυνατό Οκτώβριο, δύο μήνες σημαντικούς για τον τουριστικό κλάδο, εφ’ όσον βέβαια θα έχει σταθεροποιηθεί και η κατάσταση στην Ευρώπη. Το τουριστικό προϊόν του Τολού είναι παγιωμένο και οι πελάτες γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ποιοτικές υπηρεσίες μας. Η θάλασσα, τα αξιοθέατα και οι παρεχόμενες από τις τουριστικές επιχειρήσεις υπηρεσίες έχουν τοποθετήσει την περιοχή μας στις κορυφαίες θέσεις στην Ελλάδα», δηλώνει ο ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών της κοινότητας.

Φωτό: Αρχείο

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο κ. Ιωάννου, οι επαγγελματίες του Τολού έχουν πάρει διαβεβαιώσεις ότι το φετινό καλοκαίρι θα υπάρξει πλήρης κάλυψη των παραλιών του τουριστικού θερέτρου τόσο σε ναυαγοσώστες όσο και στις υπόλοιπες απαιτήσεις.

«Δεν αναιρώ το γεγονός ότι η απώλεια της γαλάζιας σημαίας μειώνει την τουριστική εικόνα της περιοχής, καθώς η κατάκτησή της αποτελεί ένα bonus, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό θα «σκοτώσει» το προϊόν μας. Ευελπιστούμε ότι αν τηρηθούν οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε, του χρόνου θα έχουμε και πάλι γαλάζια σημαία», καταλήγει ο κ. Ιωάννου.

Μένει να δούμε αν τελικά οι διαβεβαιώσεις θα γίνουν πραγματικότητα και η κάλυψη του πανέμορφου Αργολικού θερέτρου σε ναυαγοσώστες δεν θα μείνει απλά στα λόγια, καταφέρνοντας νέο πλήγμα στον τουρισμό του Τολού.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version