Home design

Πήρες τα Κλειδιά του Νέου σου Εξοχικού; Τι Χρειάζεται να Κάνεις

Το καλοκαίρι πλησιάζει και εσύ μόλις πήρες τα κλειδιά του νέου σου εξοχικού; Αυτά είναι θαυμάσια νέα καθώς είναι σίγουρο πως φέτος το καλοκαίρι θα έχεις το δικό σου σπίτι να περάσεις τις διακοπές σου χωρίς να σε αγχώνουν τα έξοδα πληρωμής ενός ξενοδοχείου. Το γεγονός ότι πήρες τα κλειδιά και υπέγραψες τα συμβόλαια δεν πάει να πει όμως πως όλα είναι έτοιμα. Για να γίνει ο χώρος των ονείρων σου και να αποκτήσει τον χαρακτήρα και το είδος διακόσμησης της επιλογής σου θα πρέπει να ασχοληθείς αρκετά ακόμη. Ίσα που προλαβαίνεις μέχρι να έρθει ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. Συνέχισε να διαβάζεις και δες σε τι πρέπει να δώσεις προτεραιότητα.

Ανακαίνιση αν Χρειάζεται

Καλό θα ήταν προτού μπεις στην διαδικασία να βάψεις και επιπλώσεις το σπίτι σου να προχωρήσεις τυχόν εργασίες που χρειάζεται το σπίτι. Αν αυτός ο τοίχος που χωρίζει το σαλόνι από την κουζίνα σε ενοχλεί και θέλεις να τον ρίξεις αλλά το σκέφτεσαι, κάντο τώρα. Αν ετοιμάσεις το σπίτι και αποφασίσεις μετά να κάνεις τέτοιου είδους αλλαγές θα χρειαστεί πολύ περισσότερη προσπάθεια και κόπο αφού το σπίτι δεν θα είναι άδειο. Σημαντικός είναι επίσης και ο έλεγχος των υδραυλικών του σπιτιού, καθώς και των ηλεκτρολογικών καθώς αν αυτά είναι παλιά καλό θα ήταν να κάνεις την αλλαγή τώρα γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να σπάσει ένας σωλήνας. Και αφού το σπίτι δεν είναι η μόνιμη σου κατοικία δεν θα είσαι εκεί, οπότε δεν θα αντιληφθείς την ζημιά.

Επίπλωση & Διακόσμηση

Αφού ολοκληρώσεις τις εργασίες ή την ανακαίνιση του σπιτιού είσαι έτοιμος να περάσεις στην επιλογή των επίπλων και των διακοσμητικών του σπιτιού. Αν το εξοχικό σου είναι μικρό καλό θα ήταν να μην το φορτώσεις με πολλά διακοσμητικά και μεγάλα έπιπλα καθώς έτσι θα το κάνεις να φαίνεται πιο μικρό από ότι είναι. Με την σκέψη ότι πρόκειται για ένα σπίτι το οποίο θα περνάς τις διακοπές σου και γιατί όχι και τα σαββατοκύριακα σου τα έπιπλα που θα επιλ΄ξεις πρέπει να βασίζονται στην υψηλή ποιότητα και την άνεση. Στο κάτω κάτω δεν θέλεις να αλλάζεις έπιπλα στο εξοχικό σου κάθε 5 χρόνια, σωστά; Αν δεν θέλεις να διαθέσεις πολλά χρήματα στα έπιπλα, τουλάχιστον δώσε βάση στον καναπέ και τα κρεβάτια. Και μην ξεχνάς πως εκτός από σένα μπορεί να έρθουν και επισκέπτες στο σπίτι σου για να μείνουν, οπότε πρόσεξε και την άνεση των καθιστικών επίπλων.

Παροχές Εξοχικού

Ήδη πληρώνεις τους λογαριασμούς για ένα σπίτι το οποίο και μένεις μόνιμα. Τώρα ήρθε η στιγμή να βάλεις άλλη μία υποχρέωση στην λίστα σου με τους λογαριασμούς του εξοχικού σου. Αυτό όμως δεν χρειάζεται απαραίτητα να σε αγχώνει καθώς το ποσό δεν θα είναι μεγάλο αφού δεν θα πηγαίνεις εκεί συνέχεια. Μπορείς φυσικά να εξοικονομήσεις ακόμη περισσότερα χρήματα από τους συνολικούς λογαριασμούς ρεύματος επιλέγοντας ένα συμφέρον πρόγραμμα ρεύματος. Μπορείς να βρεις φθηνότερο ρεύμα για το σπίτι στο Revma.store και να πάψεις να αγχώνεσαι κάθε μήνα.

Κήπος

Τι είναι ένα εξοχικό σπίτι χωρίς έναν όμορφο κήπο; Μόλις τελειώσεις φυσικά με όλες τις υπόλοιπες προτεραιότητες σου ήρθε η ώρα να ασχοληθείς και με τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Ο κήπος είναι ο χώρος που θα περνάς τα περισσότερα καλοκαιρινά απογεύματα και βράδια με τους αγαπημένους και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να είναι ατημέλητος. Φύτεψε όμορφα φυτά και λουλούδια, πρόσθεσε έπιπλα εξωτερικού χώρου και γιατί όχι και ένα μπάρμπεκιου.

Σχόλια

Exit mobile version