home design 800x400

Μεσσηνία: Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς ο Φάρος της Σαπιέντζας

Μοναδικής αρχιτεκτονικής μνημείο στο σύμπλεγμα των Οινουσσών

Νεότερο Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς χαρακτηρίστηκε από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Φάρος της νήσου Σαπιέντζας, στο σύμπλεγμα των Μεσσηνιακών Οινουσσών.

Ο Φάρος της Σαπιέντζας, που ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Μεθώνης του Δήμου Πύλου–Νέστορος, κατασκευάστηκε την περίοδο 1880-1885, είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ιστορία της ναυσιπλοΐας της περιοχής και αποτελεί μοναδικό μνημείο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, με αξιόλογα τυπολογικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά και καθηλωτική θέα.

Φωτό: wikipedia

«Γίνεται πραγματικότητα ένα επί σειρά ετών αίτημα της κοινωνίας της Μεθώνης, ύστερα από τις ενέργειες του υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Πύλου – Νέστορος, του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης και της Κοινότητας Μεθώνης», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαφύλαξη, ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάςτης περιοχής.

Φωτό: Νήσος Σαπιέντζα/wikipedia

Ένα εξαιρετικό αρχιτεκτόνημα λοιπόν μπαίνει στον κατάλογο των Νεοτέρων Μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, αυξάνοντας το τουριστικό ενδιαφέρον και την προβολή της Σαπιέντζας σε ολόκληρο τον κόσμο

Σχόλια

Exit mobile version