home design 800x400

Αρκαδία: Τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες από το χαλάζι στη Μαντινεία

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στις πληγείσες περιοχές-Να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ σε καταγραφή των ζημιών

Τεράστιες ζημιές σε πυρηνόκαρπα, οπωροκηπευτικά και αμπέλια έχει προκαλέσει η πρόσφατη χαλαζόπτωση στον κάμπο της Μαντινείας στην Αρκαδία, φέρνοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς της περιοχής, που είδαν το εισόδημα τους να θάβεται κάτω από το μεγέθους αμύγδαλου χαλάζι.

Φωτό: fb/Σταύρος Αραχωβίτης

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο συμμετείχαν ο υπεύθυνος του αγροτικού τομέα του κόμματος, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής Λακωνίας, Σταύρος Αραχωβίτης και ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού επισκέφθηκε τη Δευτέρα 23 Μαΐου τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να κάνει αυτοψία και αποτίμηση των ζημιών.

Φωτό: fb/Σταύρος Αραχωβίτης

Την άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών, λόγω του ότι το φετινό εισόδημα στις περιοχές αυτές θα είναι ιδιαίτερα μειωμένο, ζήτησε ο κ. Αραχωβίτης επισημαίνοντας ότι «το τεράστιο κύμα ακρίβειας σε ενέργεια, καύσιμα και αγροεφόδια έχει τσακίσει τους παραγωγούς».

Παράλληλα χαρακτήρισε ως «μέτρα-κοροϊδία» τα μέτρα που έχει εξαγγείλει μέχρι τώρα η κυβέρνηση για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

Φωτό: fb/Σταύρος Αραχωβίτης

Αμέσως μετά το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον πρόεδρο και το γραμματέα του νεοσύστατου Αγροτικού – Γαλακτοκομικού – Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας « η Μαντινεία», Παναγιώτη Κολλιόπουλο και Δημήτρη Μπαρουξή, προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι .

Φωτό: fb/Σταύρος Αραχωβίτης

Οι κτηνοτρόφοι τόνισαν πως το ζωικό κεφάλαιο μειώνεται διαρκώς, τα ζώα υποσιτίζονται λόγω της ακρίβειας ενώ και η παραγωγή γάλακτος συνεχώς λιγοστεύει με αποτέλεσμα ο κλάδος να βρίσκεται σε δυσχερέστατη κατάσταση.

Ο πρωτογενής τομέας στην περιοχή έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητούν ενίσχυση του εισοδήματός τους μέσω μέτρων στήριξης τόσο για τις καλλιέργειες όσο και για το ζωικό κεφάλαιο.

Σχόλια

Exit mobile version