home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΚοινωνίαFeatured

Μεσσηνία: Ξάφρισαν τη μπρούτζινη προτομή του Παπαφλέσσα

Αδίστακτοι «κυνηγοί» χαλκού βρίσκονται πίσω από την κλοπή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών

Με ένα προσωρινό ομοίωμα του Παπαφλέσσα γιορτάστηκε την Παρασκευή η επέτειος της ιστορικής μάχης, στην οποία θυσιάστηκαν ο κατά κόσμον Γρηγόριος Δικαίος και οι 300 συμπολεμιστές του, καθώς η μπρούτζινη προτομή του ήρωα είχε κάνει… φτερά λίγες ημέρες νωρίτερα!

Η προτομή βάρους περίπου 40 κιλών, που κατασκευάστηκε στα χυτήρια του Ελληνικού Στρατού και «δίδυμή» της βρίσκεται στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα, είχε τοποθετηθεί στο μνημείο που βρίσκεται στον τόπο της μάχης, στα Ταμπούρια του Δήμου Πύλου – Νέστορος στη Μεσσηνία. Ωστόσο, όταν οι εργάτες του δήμου πήγαν να καθαρίσουν τον χώρο για τις επετειακές εκδηλώσεις, διαπίστωσαν ότι δεν ήταν στη θέση της!

Για την ανεύρεσή της έχει κινητοποιηθεί η Ασφάλεια Καλαμάτας, οι αστυνομικοί της οποίας δεν έχουν αμφιβολία πως πίσω από την κλοπή κρύβονται αδίστακτοι «κυνηγοί» χαλκού που σκοπεύουν να πουλήσουν την προτομή για να εξασφαλίσουν «μεροκάματο». Γι’ αυτό, κάνουν έρευνες σε μάντρες ανακύκλωσης μετάλλων, προσπαθώντας να την εντοπίσουν πριν λιώσει σε κάποιο χυτήριο.

Η μάχη στο Μανιάκι, στις 20 Μαΐου 1825, ήταν ένα από τα ορόσημα της Επανάστασης του 1821, λόγω της αυτοθυσίας του Παπαφλέσσα και των παλικαριών του που παρομοιάστηκαν με τον Λεωνίδα και τους 300 του στις Θερμοπύλες. Άλλωστε, την γενναιότητα του αρχιμανδρίτη πολεμιστή αναγνώρισε μετά τον θάνατό του και ο αντίπαλός του Ιμπραήμ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button