home design 800x400

Το Ναύπλιο τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη – Πλήθος κόσμου στην περιφορά των εικόνων

Ο προσφυγικός συνοικισμός Νέο Βυζάντιο φόρεσε τα γιορτινά του – Κοσμοσυρροή στην περιφορά των εικόνων Παναγίας Σουμελά και Κωνσταντίνου & Ελένης

Το Ναύπλιο τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στον ομώνυμο ναό, στο Νέο Βυζάντιο (Συνοικισμός). Απόψε Παρασκευή 20 Μαΐου, παραμονή της γορτής, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Μετά τη λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μαζί με τη φιλοξενούμενη αυτές τις μέρες εικόνα της Παναγίας Σουμελά, με τη συνοδεία της Δημοτικής φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων και πλήθους κόσμου.

Στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Ναύπλιο, στα πλαίσια των εορτασμών «Κωνσταντίνεια 2022» που διοργανώνει το εκκλησιαστικό συμβούλιο, φιλοξενείται για ολιγοήμερο προσκύνημα η εικόνα της Παναγίας Σουμελά από τη Μητρόπολη Βεροίας, σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού. Η εικόνα θα αναχωρήσει την Τρίτη 24 Μαΐου και μέχρι τότε θα είναι διαθέσιμη για προσκύνημα στους πιστούς.

Εικόνες από την περιφορά

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη του Ναυπλίου, καθώς και από την περιφορά της εικόνας στους δρόμους γύρω από την εκκλησία.

Σχόλια

Exit mobile version