home design 800x400

Θεσμικό ατόπημα στο Δήμο Ερμιονίδας βλέπει ο Γιάννης Μαργέτας

Απούσα από τους διοργανωτές η Κοινότητα Ερμιόνης στην εκδήλωση για το κάψιμο του Ιούδα.

«Και τώρα που έσβησαν τα φώτα της γιορτής, ας προβληματιστούμε για τη λειτουργία των θεσμών». Αυτό αναφέρει ο Γιάννης Μαργέτας σε δήλωσή του αναφορικά με την εκδήλωση για το Κάψιμο του Ιούδα στην Ερμιόνη, την Κυριακή του Πάσχα.

Και συνεχίζει: «Με έκπληξη είδαμε στην αφίσα προβολής της εκδήλωσης για το κάψιμο του Ιούδα στην Ερμιόνη στις 24-04-2022, ως συνδιοργανωτές να αναφέρονται ο Δήμος Ερμιονίδας  το Ν.Π.Κ.Π & Α.Π.Π και εθελοντές Ερμιόνης.

Εκκωφαντικά απούσα από τους διοργανωτές η Κοινότητα Ερμιόνης, τουτέστιν “φοβάμαι αυτά που θα γίνουν για μένα μα χωρίς εμένα”.

Η εκδήλωση από πλευράς προσέλευσης κόσμου θεωρείται επιτυχημένη και ασφαλώς ο κόσμος, ντόπιοι και επισκέπτες ,έπρεπε να συμμετέχουν και να στηριχτεί η τοπική οικονομία στη δύσκολη συγκυρία που περνάμε.

Επίσης από τεχνικής πλευράς αξιοποιήθηκαν επιτυχώς οι δυνατότητες της τεχνολογίας.

Από θεσμικής πλευράς, ωστόσο, ο δημόσιος αποκλεισμός της Κοινότητας Ερμιόνης  από τη διοργάνωση , χωρίς να υπάρχει έγγραφο ότι αρνείται η ίδια τη συμμετοχή στην εκδήλωση, οδηγεί τα δημοτικά πράγματα σε καιρούς όχι μόνο προ Καλλικράτη, αλλά δυστυχώς πριν τις πρώτες συνενώσεις με τον Καποδίστρια το 1998.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να λειτουργεί με το «εμείς» συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό τους πάντες και όχι με το «εμείς και εσείς».

Οι Κοινότητες είναι κύτταρα του Δήμου και η λειτουργία είναι μόνο συμπλεκτική, δηλαδή ο Δήμος και η Κοινότητα ως μία οντότητα και όχι διαζευκτική  δηλαδή ή ο Δήμος ή η Κοινότητα.

Σταθερό μέλημα της Δημοτικής Αρχής θα πρέπει να είναι η εμβάθυνση της δημοκρατίας και η ενθάρρυνση και ενίσχυση της ουσιαστικής συμμετοχής των Κοινοτήτων σε ό,τι τις αφορά.                                        

Εν όψει της θερινής τουριστικής περιόδου που ξεκινά και των εκδηλώσεων που θα προγραμματιστούν, καλείται η Δημοτική Αρχή να αναλογιστεί το θεσμικό ατόπημα στο οποίο υπέπεσε και να μην μεθοδεύει την άσκηση αρμοδιοτήτων, που από τον νόμο ασκούνται από τον Πρόεδρο ή το συμβούλιο της κοινότητας, από άλλα όργανα του Δήμου».

Σχόλια

Exit mobile version