Home design
home design

Μεσσηνία: «Έγδυναν» αυτοκίνητα σε παραθεριστικές περιοχές

Γρουσούζικη η 13η κλοπή, τους έστειλε στο κελί
Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε αρχαιολογικό χώρο

Αυτοκίνητα σε παραθεριστικές περιοχές του Δήμου Πύλου-Νέστορος στη Μεσσηνία είχαν βάλει στο μάτι δυο άνδρες ηλικίας 45 και 50 ετών και τα «έγδυναν» στην κυριολεξία, αποκομίζοντας λεία πάνω από 8.000 ευρώ.

Γρουσούζικη όμως αποδείχτηκε η 13η κλοπή τους αφού έπεσαν στα δίχτυα των ανδρών της αστυνομίας και οδηγήθηκαν στο κελί.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες διέρρηξαν την Τρίτη 10 Μαΐου το αυτοκίνητο μιας γυναίκας σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης, χρηματικό ποσό 165 ευρώ και προσωπικά έγγραφα της ιδιοκτήτριας. Η άμεση κινητοποίηση των ανδρών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας είχε αποτέλεσμα, καθώς οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν λίγο αργότερα στη Μεσσήνη ενώ, στην έρευνα που έγινε στο όχημα που επέβαιναν, βρέθηκε μέρος των αντικειμένων που είχαν κλαπεί και στην κατοχή τους βρέθηκε και το χρηματικό ποσό των 165 ευρώ.

Στη συνέχεια και στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας προέκυψε ότι οι δύο άνδρες κατά το χρονικό διάστημα από τις 6 Μαρτίου έως και την 1 Μαΐου είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε παραθεριστικές περιοχές. Στο χρονικό διάστημα αυτό είχαν διαπράξει 12 κλοπές σε οχήματα, αφαιρώντας μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, με τη λεία τους να ξεπερνά τα 8.000 ευρώ.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας ενώ συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο για την εξακρίβωση πιθανής συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis