home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μεσόγειος SOS – Κινδυνεύουν από τις εξορύξεις δελφίνια και φάλαινες σε Ιόνιο, Κυπαρισσιακό κόλπο και Κρήτη

Καταστροφική η ατζέντα επίσπευσης των ερευνών για ορυκτό αέριο
greenpeace 3

Η Μεσόγειος εκπέμπει SOS, καθώς κινδυνεύει από τις εξορύξεις το μοναδικής σημασίας οικοσύστημα της Ελληνικής Τάφρου, που εκτείνεται από το Ιόνιο, στον Κυπαρισσιακό κόλπο και ως τη Ρόδο αλλά και στις νοτιοδυτικές και νότιες θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης.

Φυσητήρες φάλαινες, ζιφιοί, ζωνοδέλφινα, σταχτοδέλφινα, χελώνες Caretta Caretta και πολλά ακόμα ευαίσθητα είδη έχουν για σπίτι τους τη θάλασσά μας και τώρα απειλούνται πάλι.

greenpeace 1
Φωτό: Greenpeace Greece

Σύμφωνα με καταγγελίες της Greenpeace, την ώρα που ακόμη και κολοσσοί, όπως η Total Energies, αποχωρούν από τις έρευνες για ορυκτό αέριο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επίσπευση των εξορύξεων και επιμένει στην καταστροφική της ατζέντα.

Η οργάνωση επισημαίνει πως στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, το βασικό σπίτι του ζιφιού, γίνονται τώρα σεισμικές έρευνες από τα ΕΛΠΕ χωρίς καμία ανακοίνωση ενώ και οι περιοχές ανοιχτά της Κρήτης κινδυνεύουν άμεσα με σεισμικές έρευνες από εταιρείες ορυκτών καυσίμων.

greenpeace 2
Φωτό: Greenpeace Greece

«Απαιτούμε τον τερματισμό των σεισμικών ερευνών και την ανάκληση όλων των αδειών για εξορύξεις στη χώρα», τονίζει η Greenpeace, προσθέτοντας πως οι “Σωτήρηδες” των θαλασσών μας, οι φάλαινες και τα δελφίνια χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας.

Όλα στο βωμό της ενέργειας λοιπόν, με την καταστροφική για τη βιοποικιλότητα της Μεσογείου επίσπευση των εξορύξεων και των ερευνών για ορυκτό αέριο στο Ιόνιο, τον Κυπαρισσιακό και την Κρήτη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis