home design 800x400

Μεγαλόπολη: Προστασία από τις δασικές πυρκαγιές εν όψει καλοκαιριού

Διήμερο εργαστήριο για τη μετάδοση χρήσιμης γνώσης

Η προστασία από τις δασικές πυρκαγιές αλλά και η αντιμετώπιση τους θα βρίσκονται στο επίκεντρο του διήμερου εργασηρίου που διοργανώνουν ο Δήμος και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης, εν όψει του καλοκαιριού και με τη φρικτή εμπειρία των πυρκαγιών των τελευταίων ετών, που κόστισαν ανθρώπινες ζωές, χιλιάδες στρέμματα δασών, ζώα και περιουσίες.

Φωτό: Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν περιλαμβάνονται:

προστασία των πολιτών από τις δασικές πυρκαγιές και η μεγάλη σημασία της προετοιμασίας των κατοικιών και των οικισμών

-Οι κίνδυνοι κατά τη δασοπυρόσβεση

-Τα αντιπυρικά σχέδια, η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και η αντιμετώπισή τους, συνολικά

Βασικός εισηγητής του Εργαστηρίου θα είναι ο ειδικός στις δασικές πυρκαγιές, Διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης M.Sc. στην Πρόληψη και Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών και Περιβαλλοντολόγος, Μιλτιάδης Αθανασίου, ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών, την εκπόνηση μελετών και την εκπαίδευση επαγγελματιών και εθελοντών πυροσβεστών.

Φωτό: Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας

Στόχος της διοργάνωσης είναι η μετάδοση πρακτικά χρήσιμων γνώσεων στους πολίτες, για την προστασία τους από τις δασικές πυρκαγιές, καθώς και για την προστασία των περιουσιών τους, εν όψει του καλοκαιριού.

Σχόλια

Exit mobile version