Home design

Ναύπλιο: Γκολ για φιλανθρωπικό σκοπό στο 1ο Παμπελοποννησιακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Στην «Κιβωτό του Κόσμου» όλα τα έσοδα από τους αγώνες

Γκολ για φιλανθρωπικό σκοπό ετοιμάζεται να βάλει σήμερα 3 Μαΐου και αύριο 4 Μαΐου η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, στα πλαίσια του 1ου Παμπελοποννησιακού Τουρνουά Ποδοσφαίρου που διοργανώνει, στο Δημοτικό Στάδιο Ναυπλίου.

Το τουρνουά πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. καθώς και με τη χορηγία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Φωτό: Αρχείο

Με σύνθημα «Ελάτε να γίνουμε όλοι μαζί μία μεγάλη παρέα και να αγκαλιάσουμε ζεστά τα παιδιά, τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου!», περισσότεροι από 100 αστυνομικοί από 8 Τοπικές Διοικήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, αυτές της Αργολίδας, Αχαϊας, Αρκαδίας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Καρδίτσας, θα βρεθούν στο φιλανθρωπικο τουρνουά ποδοσφαίρου στην Αργολική πρωτεύουσα προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Ποια είναι η «Κιβωτός του Κόσμου»

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι εθελοντικός μη κυβερνητικός οργανισμός, που έχει εμπνευστή και ψυχή της τον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, και δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες,  παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.

Φωτό: Κιβωτός του Κόσμου

Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από τη βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης.  Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

Φωτό: Κιβωτός του Κόσμου

Επίσης, κύριο μέλημα της Κιβωτού είναι όταν υπάρχει γονέας που ενδιαφέρεται για το παιδί και έχει την ικανότητα να το φροντίσει, να μη γίνεται απομάκρυνση από  την οικογένεια. Ακόμα και στις περιπτώσεις που είναι μονογονεϊκές οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, θα μπορέσουν να έχουν στήριξη σε πολύ βασικές τους ανάγκες, όπως τα τρόφιμα, ο ρουχισμός, η ιατρική περίθαλψη και όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Παράλληλα, οι οικογένειες λαμβάνουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, συμμετέχουν σε ομάδες γονέων με ειδικούς σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, ενημερώνονται για προγράμματα κατάρτισης, ώστε να ενδυναμωθούν και να αναλάβουν την ευθύνη των παιδιών τους.

Έτσι λοιπόν, η «Κιβωτός του Κόσμου» εντάσσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε μια ευρύτερη «οικογένεια», όπου η αλληλεγγύη και η αλληλοπροσφορά είναι καθημερινότητα. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα,  οι  ισότιμες σχέσεις και η έννοια της αγάπης χωρίς ανταλλάγματα είναι οι αρχές που διέπουν την πορεία της Κιβωτού.

Φωτό: Κιβωτός του Κόσμου

Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία επέλεξε την «Κιβωτό του Κόσμου» ως «το φωτεινότερο παράδειγμα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία στην Ελλάδα για το έτος 2003». Το Δεκέμβριο του 2004 η Κιβωτός βραβεύτηκε για το έργο της από την UNESCO. Στις 5 Δεκεμβρίου του 2005 σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο η «Κιβωτός του Κόσμου» βραβεύτηκε από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ξανά ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις στην Ελλάδα πάνω στη μέριμνα του παιδιού ενώ στις 30 Δεκεμβρίου 2008 η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τον Πατέρα Αντώνιο ως τον Έλληνα που διακρίθηκε για πράξη ανθρωπισμού και κοινωνικής αρετής.

Σήμερα η Κιβωτός έχει ανοίξει τα πανιά της προς πολλούς προορισμούς και οι επιβάτες της αυξάνονται όλο ένα και περισσότερο.

1 ευρώ για τα παιδιά

Περισσότεροι από 100 επισκέπτες αναμένεται να φτάσουν στο Ναύπλιο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες που διεξάγονται στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης,σήμερα 3 Μαΐου από τις 4 το απόγευμα ως τις 8 το βράδυ και αύριο 4 Μαΐου από τις 12 ως τις 2 το μεσημέρι.

Το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι το συμβολικό ποσόν του 1 ευρώ ενώ έχουν διατεθεί προς πώληση περισσότερα από 10.000 εισιτήρια.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τους αγώνες μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια από το Δημοτικό Στάδιο, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη συγκέντρωση χρημάτων για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Εναλλακτικά, όσοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες αλλά επιθυμούν να συνεισφέρουν μπορούν να επικοινωνήσουν με την Τοπική Διοίκηση Αργολίδας/ Διεθνής Ένωση Αστυνομικών στα εξής τηλέφωνα: 6974915949 ή 6906758838.

Μια αγκαλιά λοιπόν για τα παιδιά στο 1ο Παμπελοποννησιακό Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Σχόλια

Exit mobile version