home design 800x400

Γιατί μυρίζουν τα φρεάτια στο Ναύπλιο;

Τα καλύπτουν με χαλιά οι μαγαζάτορες για να μην … ενοχλούνται οι πελάτες

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Γιατί μυρίζουν τα φρεάτια στο Ναύπλιο;

Παλιές εποχές, πριν τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, θυμίζει η Παλιά Πόλη του Ναυπλίου τις τελευταίες ημέρες, με τα φρεάτια να μυρίζουν.

Το θέμα αυτό συζητείται τελευταία από καταστηματάρχες, αλλά και από πολλούς εκ των χιλιάδων επισκεπτών της πόλης, αφού η δυσοσμία είναι έντονη περιστατικά και σχολιάζεται αρνητικά.

Αρκετοί είναι οι μαγαζάτορες, που βρίσκουν λύσεις σκεπάζοντας τα φρεάτια με χαλιά ή πλαστικά αντικείμενα για να περιορίσουν τις άσχημες και αποπνικτικές μυρωδιές για τους πελάτες τους.

Όμως – προφανώς ανάλογα με τον αέρα – αυτό δεν επιτυγχάνεται πάντα.

Στο παρελθόν το φαινόμενο με την δυσοσμία στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου ήταν ιδιαίτερα έντονο, όμως τα τελευταία χρόνια είχε περιοριστεί. Πριν πολλά – πολλά χρόνια, πριν λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός είχαν καταγγελθεί περιπτώσεις που λύματα από κατοικίες ή καταστήματα έπεφταν στο δίκτυο ομβρίων του Ναυπλίου και κατέληγαν στη θάλασσα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έντονη δυσοσμία. Όμως, αυτή η παράνομη μέθοδος δεν εφαρμόζεται σήμερα, όπως τουλάχιστον έχει γίνει γνωστό εδώ και χρόνια.

Γιατί όμως μυρίζουν τα φρεάτια στους δρόμους και τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης;

Σχόλια

Exit mobile version