home design 800x400

Πιερρακάκης: Για την επανεκκίνηση του κράτους στην ψηφιακή εποχή, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου

Αναγκαιότητα οι συνεχείς μεταρρυθμίσεις του κράτους

Στο Βουλευτικό του Ναυπλίου βρέθηκε χθες, Παρασκευή 29 Απριλίου, το απόγευμα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση με θέμα «200 Χρόνια μετά την ίδρυση του κράτους από τον Ι.Καποδίστρια – Η επανεκκίνηση του κράτους στην ψηφιακή εποχή», που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων, με την πεποίθηση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως πυλώνας ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής, ασφάλειας και εξυπηρέτησης των πολιτών, είναι έτοιμη να συμβάλει αποφασιστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. .

Φωτό: Δήμος Ναυπλιέων

«Για να βαδίσεις στο μέλλον πρέπει να μπορείς να κοιτάζεις στο παρελθόν και να παίρνεις μαθήματα» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κύριος Πιερρακάκης επισημαίνοντας πως «το κράτος πρέπει να μεταρρυθμίζεται διαρκώς, να διορθώνει τα κακά του και να βελτιώνει τα καλά του» ενώ πρόσθεσε πως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση την πέτυχε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας.

Παράλληλα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε πως πολλά και σημαντικά βήματα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια προς την ψηφιακή εποχή με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως, ο Δήμος Ναυπλιέων έχει περάσει πλέον στη νέα εποχή σύγχρονης εξυπηρέτησης των πολιτών, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα εξ αποστάσεως ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που επιταχύνθηκε εξαιτίας της πανδημίας και των νέων δυνατοτήτων που παρέχει η κεντρική διοίκηση μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πως θα συνεχίσει να πρωτοπορεί εφαρμόζοντας και υλοποιώντας δράσεις για τον ταχύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του που θα εξυπηρετούν και θα αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών..

Φωτό: Δήμος Ναυπλιέων

«Ο Δήμος Ναυπλιέων είναι έτοιμος προς αυτή την κατεύθυνση και πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει την «πρωτεύουσα» της ψηφιακής επανίδρυσης του κράτους», δήλωσε ο κ. Κωστούρος.

Την εκδήλωση στο Βουλευτικό παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός,  ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και δημοτικοί σύμβουλοι.

Φωτό: Δήμος Ναυπλιέων

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Ναύπλιο ο κ. Πιερρακάκης ξεναγήθηκε στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, επισκέφθηκε το Ναό του Αγ. Σπυρίδωνα και την Πύλη της Ξηράς και παρευρέθηκε στα εγκαίνια της 1ης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων στην Πλατεία Φιλελλήνων.

Σχόλια

Exit mobile version