home design 800x400

Dubai Harbour Marina το Ναύπλιο, αλλά οι ντόπιοι με άδειες τσέπες

Προετοιμασίες στα σκάφη εν όψει του Mediterranean Yacht Show που θα διεξαχθεί από 30 Απριλίου – 4 Μαΐου.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την έκθεση των σκαφών στο Ναύπλιο η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 30 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 4 Μαΐου. Το Mediterranean Yacht Show επιστρέφει δια ζώσης μετά από διετή απουσία λόγω κορωνοϊού και μάλιστα τα γιοτ που δήλωσαν συμμετοχή δεν χωρούσαν όλα στο λιμάνι, το οποίο ήδη έχει αρχίσει και θυμίζει Dubai Harbour Marina.

Το προσωπικό ήδη ετοιμάζει τα σκάφη που θα πάρουν μέρος στη λαμπερή έκθεση, με στόχο οι brokers που θα τα δουν να πειστούν να τα ναυλώσουν όσο το δυνατόν ακριβότερα για τους πάμπλουτους πελάτες τους. Την ίδια στιγμή οι ντόπιοι παραμένουν με άδειες τσέπες.

Δύο διαφορετικοί κόσμοι

Μέσα στη νύχτα το λιμάνι του Ναυπλίου γεμίζει ολοένα και περισσότερο από πολυτελή γιοτ, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες και στην προβλήτα, όπου θα στρωθεί το κόκκινο χαλί.

Ο κόσμος που έκανε τη βόλτα του Πέμπτη βράδυ στο λιμάνι χάζευε τα σκάφη, αν και οι τσέπες είναι άδειες λόγω της κρίσης ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα αλλά και γενικότερα την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Δύο διαφορετικοί κόσμοι…

Η χλιδή στο λιμάνι είναι ήδη εμφανής, με τη σκόνη των επισκεπτών που θα καταφθάσουν τις επόμενες μέρες στο Ναύπλιο να ωφελεί την πόλη μέσω της αύξησης της εμπορικής και τουριστικής κίνησης, η οποία αναμένεται στα ύψη το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, όπως δείχνουν και οι προκρατήσεις σε αυτοτελή καταλύματα..

Μπορεί κατά ένα μέρος οι απλοί πολίτες να μην έχουν άμεσο οικονομικό όφελος από την έκθεση, παρά μόνο κάποιοι συγκεκριμένοι που απασχολούνται σε ορισμένους τομείς της τοπικής οικονομίας. Ωστόσο το Ναύπλιο διαφημίζεται τουριστικά.

Δεν χώρεσαν όλα τα σκάφη

Το MEDYS, το οποίο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού με την υποστήριξη και συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων φέρνει κοντά charter brokers και επαγγελματίες του χώρου από κάθε γωνιά του πλανήτη και συνθέτει μια μοναδική ευκαιρία για διασύνδεση, προάγοντας τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό σε διεθνές επίπεδο.

Στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθεί φέτος με τη συμμετοχή 90 σκαφών με ελληνικές επαγγελματικές άδειες, που καλύπτουν την Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, σύμφωνα με τους αρμοδίους, στη λίστα αναμονής βρίσκονται ακόμη 20 σκάφη, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος ελλιμενισμού τους.

Παράγοντες της «βιομηχανίας» των σκαφών αναψυχής  επισημαίνουν πως  η δυναμική της ελληνικής επαγγελματικής άδειας είναι εμφανής καθώς στο Ναύπλιο εμφανίζονται πάνω από τέσσερις φορές περισσότερα σκάφη από ότι στην αντίστοιχη έκθεση της Βαρκελώνης.

Φωτορεπορτάζ

Οι εικόνες από το λιμάνι της Αργολικής πρωτεύουσας το βράδυ της Πέμπτης είναι χαρακτηριστικές.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στο περιθώριο του MEDYS o Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ, αύριο Παρασκευή 29 Απριλίου και ώρα 8.30 μ.μ. εγκαινιάζουν την 1η έκθεση τοπικών προϊόντων στην πλατεία Φιλελλήνων.

Στο πλαίσιο του 7ου Mediterranean Yacht Show, δίνεται η δυνατότητα στους εκθέτες των τοπικών προϊόντων για την προβολή και ανάδειξη αυτών και εκτός των συνόρων της Ελλάδας.

Παράλληλα με την έκθεση έχουν προγραμματιστεί οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν την έκθεση και είναι:

  • 30/4 ημέρα Σάββατο και ώρα 9.00 μ.μ. χορευτική παράσταση από το χορευτικό σωματείο «Χοροκίνηση»
  • Την Κυριακή 1η Μαΐου και ώρα 9.00 μ.μ. χορευτική παράσταση από το σωματείο φίλων ΠΛΙ.
  • 4/5 ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00 μ.μ. συναυλία με το μουσικό σχήμα ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ με ελεύθερη είσοδο.

Εν κατακλείδι το Mediterranean Yacht Show πρόκειται να δώσει μία αίγλη για λίγες μέρες στην πόλη του Ναυπλίου, σε μία περίοδο όπου η αγωνία του κόσμου είναι διάχυτη λόγω των συνεχών ανατιμήσεων που στραγγαλίζουν την αγοραστική δύναμη και αδειάζουν τις τσέπες.

Σχόλια

Exit mobile version