home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Τροχονόμος θα χρειαστεί στο λιμάνι – Πάνε κι έρχονται τα κρουαζιερόπλοια

Κερδίζει η πόλη οικονομικά από τους επιβάτες;
Κρουαζιερόπλοια 1

Τροχονόμο όπως φαίνεται θα χρειαστεί το λιμάνι του Ναυπλίου λόγω της έντονης κινητικότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες με την προσέγγιση μεγάλων κρουαζιεροπλοίων, εξ’ αφορμής των διακοπών του Πάσχα.

Σήμερα Τρίτη, αγκυροβολημένο βρίσκεται το, υπό Παναμαϊκή σημαία, κρουαζιερόπλοιο «Silver Spirit».

γιωτ 1 1

Το μήκους 195 μέτρων και χωρητικότητας 608 επιβατών και 412 μελών πληρώματος σκάφος ανήκει στο στόλο της εταιρίας Silversea Cruises που, με έδρα το Μονακό, δραστηριοποιείται στον κλάδο των θαλασσίων ταξιδιών αναψυχής σε πάνω από 900 προορισμούς παγκοσμίως.

Πάνε κι έρχονται κρουαζιερόπλοια

Πάνε και έρχονται τα κρουαζιερόπλοια λοιπόν στην Αργολική πρωτεύουσα αλλά πόσο τελικά κερδίζει οικονομικά η πόλη από τους επιβάτες τους;

Κρουαζιερόπλοιο Le Lyrial στο Ναύπλιο
ΦΩΤΟ: fb dimosnafpliewn

Το συντριπτικό ποσοστό αυτών των ταξιδιών αναψυχής είναι πακέτα all inclusive, δηλαδή συμπεριλαμβάνουν τα πάντα, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να μην αφήνουν ουσιαστικά ούτε ευρώ στα καταστήματα της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους του Ναυπλίου, τη Μ. Παρασκευή, επιβάτες κρουαζιερόπλοιου που είχε προσεγγίσει, έφταναν στην παραλία κρατώντας σακουλάκια με σάντουιτς, νερά και άλλα φαγώσιμα από το πλοίο.

Κρουαζιερόπλοιο Ναύπλιο
Φωτό: Αρχείο

Αν λοιπόν οι επισκέπτες που προέρχονται από τα κρουαζιερόπλοια δεν αγοράζουν ούτε νερό και η πόλη δεν έχει κανένα οικονομικό κέρδος μήπως θα πρέπει να υπάρξει άλλος προσανατολισμός στη χρήση του λιμανιού;

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis