home design

Τρίπολη: Με οβελίες και παραδοσιακό γλέντι το «Πάσχα όπως παλιά»

Βούλιαξε από κόσμο η αρκαδική πρωτεύουσα

Με παραδοσιακό γλέντι και οβελίες γιόρτασε στην πλατεία Άρεως η Τρίπολη το «Πάσχα όπως παλιά».

Στο κινηματογραφικό σκηνικό, που είχε στηθεί ώστε να θυμίζει παλιά γειτονιά της πόλης, πλήθος κόσμου γιόρτασε χθες, μετά από δυο χρόνια λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, τη Λαμπρή στην αρκαδική πρωτεύουσα

Φωτό: fb/Θεόδωρος Καραλής

Από νωρίς το πρωί είχαν στηθεί οι ψησταριές, στην πλατεία Άρεως, στο Συνοικισμό Κολοκοτρώνη και στην πλατεία Φιλικών, ενώ ορχήστρες της πόλης και χορευτικά συγκροτήματα πλαισίωναν το παραδοσιακό γλέντι σκορπίζοντας κλίμα ευφορίας.

Φωτό: fb/Θεόδωρος Καραλής

Οβελίας, κοκορέτσι, κόκκινα αυγά και πασχαλινά κουλουράκια, προσφορά του Δήμου Τρίπολης, μοιράστηκαν σε ντόπιους και επισκέπτες, που διασκέδασαν μέχρι τελικής πτώσεως.

Φωτό: Δήμος Τρίπολης

«Προσπαθούμε να αναβιώσουμε το παλιό Πάσχα, σήμερα κάναμε μια νέα αρχή. Είδαμε όλο αυτό το σκηνικό ότι αρέσει σε όλους.

Πάνω σε αυτό θα χτίσουμε για να βελτιώσουμε ακόμα καλύτερα το Πάσχα στην Τρίπολη, για να ξαναγίνει η πόλη Πασχαλινός προορισμός» τόνισε ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης ευχόμενος «το Άγιο Φως της Ανάστασης να φέρει φώτιση, να σταματήσουν οι αιματοχυσίες, ο ξεριζωμός και να επανέλθει μία κανονικότητα».

Οι εκδηλώσεις φέτος για το «Πάσχα όπως παλιά» στο Δήμο Τρίπολης ξεκίνησαν από την Παρασκευή 15 Απριλίου και ολοκληρώνονται σήμερα Δευτέρα με το έθιμο του Αη Γιώργη στη Νεστάνη και τους αγώνες δρόμου που θα ξεκινήσουν από την Αλωνίσταινα και θα τερματίσουν στην Πιάνα Αρκαδίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version