home design

Ναύπλιο: Ο Αργολικός κόλπος και ο υγροβιότοπος εκπέμπουν SOS

Η μόλυνση στην περιοχή του υγροβιότοπου και του Αργολικού Κόλπου φαίνεται να αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου

Η μόλυνση στην περιοχή του υγροβιότοπου και ευρύτερα του Αργολικού Κόλπου φαίνεται να αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου, με αφορμή την πρόσφατη εναπόθεση λυματολάσπης στον υγροβιότοπο Ναυπλίου – Νέας Κίου.

«Η ρύπανση της θάλασσας του Αργολικού Κόλπου από τα σκουπίδια το βιολογικό καθαρισμό Άργους – Ναυπλίου και τα απόβλητα των εργοστασίων και η καταστροφή του υγροβιότοπου από την εγκατάλειψη, την ανεξέλεγκτη ρύπανση, την απόρριψη κάθε είδους αποβλήτου και χθες από την εναπόθεση λυματολάσπης, αναδεικνύει ότι δεν πρόκειται για κάτι συγκυριακό», σημειώνει η δημοτική παράταξη.

Και συνεχίζει: «Είναι ένα συνεχές έγκλημα γιατί δεν έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα από την πλευρά των αρμοδίων και κυρίως των δημοτικών αρχών του Ναυπλίου και του Άργους- Μυκηνών.

Είναι γνωστή η σχέση που υπάρχει μεταξύ των δύο δημάρχων. Συνεχείς αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις για ζητήματα που είναι υποχρεωμένοι να διαχειριστούν από κοινού. Όπως είναι η διαχείριση του βιολογικού καθαρισμού, καθώς και η προστασία του υγροβιότοπου Ναυπλίου – Ν. Κίου. Στο προτελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων ο πρόεδρος, με παρέμβαση της αντιπολίτευσης, υποσχέθηκε ότι στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα φέρει ως μοναδικό θέμα «τα προβλήματα της ΔΕΥΑΝ, τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και τις απαιτήσεις της ΔΕΥΑΑΡ-Μ». Μέχρι σήμερα ενώ έχουν γίνει δύο Δημοτικά Συμβούλια, ο πρόεδρος αποφεύγει να φέρει το θέμα».

Όπως επισημαίνεται, η στάση αυτή της δημοτικής αρχής γεννά πολλά εύλογα ερωτηματικά:

«Το περιβάλλον έχει αναδειχτεί στην εποχή μας σε πρώτης προτεραιότητας ζήτημα για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και την επιβίωση των μελλοντικών γενεών.Για τη δημοτική αρχή Ναυπλίου δυστυχώς  η προστασία του περιβάλλοντος συνοδεύεται μόνο από υποκριτικές δηλώσεις ανησυχίας και επικοινωνιακές τακτικές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version