home design

Μοχλός ανάπτυξης η οινική εμπειρία στην Αργολίδα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας συμμετείχε στο 3ο Συνέδριο Οινοτουρισμού στην Πελοπόννησο.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πελοπόννησο, το 3ο κατά σειρά συνέδριο  Οινοτουρισμού. Το πρόγραμμα με θέμα «Ένα ταξίδι στον οίνο & στο χρόνο» συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και την περιφέρεια Πελοποννήσου. Αντικείμενο του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη της δυναμικής και των ευκαιριών ανάπτυξης που δημιουργεί ο οινοτουρισμός, σε συνδυασμό με άλλες μορφές τουριστικής δραστηριότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ειδικό σήμα «ΣΕΟ – Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου» καθώς ολοένα και περισσότερα οινοποιεία το αποκτούν. 21 οινοποιεία στην Πελοπόννησο έχουν αυτό το ειδικό σήμα καταγράφοντας σημαντικά στοιχεία επισκεψιμότητας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος και ο πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Αργολίδας Παναγιώτης Ψυχογυιός παραβρέθηκαν στην τελετή έναρξης του 3ου συνεδρίου στο Κτήμα Σκούρα.

Το Επιμελητήριο Αργολίδας υπενθυμίζει πως κινείται ήδη στην κατεύθυνση του Γαστροτουρισμού με το πρόγραμμα «Αργολίς, Γαστρονομικός Προορισμός Διεθνούς Εμβέλειας» το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς και βρίσκεται στη Β’ φάση υλοποίησης του.

Επισημαίνει πως η οινική εμπειρία στην Αργολίδα, οι πρότυποι επισκέψιμοι αμπελώνες και τα οινοποιεία, τα εξαιρετικά κρασιά της περιοχής  σε συνδυασμό με την τοπική κουζίνα θα αποτελέσουν το κύριο μοχλό ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας και της γαστρονομικής μας ταυτότητας τα επόμενα χρόνια.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version