Home design

Αργολίδα: Η Μίνα Γκάγκα ήρθε για να δει τα νοσοκομεία και διαπίστωσε ότι δεν βαίνουν όλα καλώς

Ποια ζητήματα χρειάζονται επίλυση το ταχύτερο δυνατό – Οι επαφές της αν. Υπουργού Υγείας και η λίστα Καμπόσου.

Το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας Νοσοκομεία της Αργολίδας επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενη από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, βουλευτές, αυτοδιοικητικούς και πολιτευτές της ΝΔ.

Μετέβη στις νοσηλευτικές μονάδες Άργους και Ναυπλίου όπου ενημερώθηκε από τη διοικήτρια Γεσθημανή Κασνακτσόγλου για τα ζητήματα που απασχολούν και τα δύο Νοσοκομεία. Συνάντηση είχε και με στελέχη του ΕΚΑΒ Αργολίδας.

Ανάμεσα σε αυτούς που την υποδέχτηκαν, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Μαλτέζος, ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σχοινοχωρίτης κ.α.

Η αναπληρώτρια υπουργός εισήλθε στους χώρους των νοσοκομείων και είχε συζητήσεις με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς.

Τι ζήτησε ο Καμπόσος

Στην προγραμματισμένη επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Μίνας Γκάγκα στο Γ.Ν. Αργολίδας παρέστη και ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος ο οποίος μετά από ενημέρωση που είχε από τους εργαζομένους ενημέρωσε την υπουργό και τον Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε Γιάννη Καρβέλη για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσος παρέδωσε εγγράφως στη Υπουργό τις προτάσεις του με στόχο την ενίσχυση της περίθαλψης των πολιτών της περιοχής, οι οποίες συνοπτικά είναι οι εξής:

  • Η ανακαίνιση της παιδιατρικής έχει εδώ και μήνες ολοκληρωθεί, υπάρχει ανάγκη παιδιάτρων για την λειτουργία της.
  • Κλείνει η μαιευτική λόγω συνταξιοδότησης του μόνιμου γυναικολόγου.
  • Ανάγκη πρόσληψης: 1 Ουρολόγου, 2 ορθοπεδικών, 2 θέσεις παθολόγου, 1 θέση νευρολόγου.
  • 2 ιατρούς ΤΕΠ επείγοντα.
  • Η ψυχιατρική κλινική είναι σε αναστολή λόγω 2 κενών οργανικών θέσεων.
  • Ανανέωση των επικουρικών διοικητικών, διότι δεν υπάρχει προσωπικό να καλύψει τις βάρδιες.

Επίσης επισημάνθηκε πως το νοσοκομείο Άργους είναι το μεγαλύτερο του Νομού, με 3 θέσεις ΤΕΠ και μπορεί να εφημερεύει 30 μέρες τον μήνα, όταν το νοσοκομείο του Ναυπλίου εξυπηρετεί όταν εφημερεύει μόνο χειρουργικά και παθολογικά περιστατικά.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την βεβαιότητα πως η Αναπληρώτρια Υπουργός κα Γκάγκα θα επιληφθεί των ζητημάτων με ζέση και αποτελεσματικότητα.

Σχόλια

Exit mobile version