home design

25η Μαρτίου: Τα μέτρα για τον κορωνοϊό – Τι ισχύει με τις μάσκες σε παρέλαση και πανηγύρι Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός απευθύνει το υπουργείο Υγείας, ενόψει του εορτασμού της Εθνικής Επετείου που συμπίπτει με τη θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού.

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός απευθύνει το υπουργείο Υγείας, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει με τα πανηγύρια, όπως αυτό της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο που φέτος επιστρέφει μετά από διετή αποχή, και που συνήθως συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο σε συνθήκες συνωστισμού. Πιθανότατα ισχύει η ίδια σύσταση, εκτός και αν υπάρξει κάποια νέα οδηγία τις επόμενες ημέρες που θα ανατρέπει τα δεδομένα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version